Γερμανία κορονοϊός: Αυξήθηκαν νεκροί και κρούσματα

ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία κορονοϊός: Αυξήθηκαν νεκροί και κρούσματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Γερμανία κορονοϊός: Ο εφιάλτης της πανδημίας δεν λέει να "ηρεμήσει".

22.03.2020 | 16:04

Γερμανία κορονοϊός: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στη Γερμανία, καθώς οι νεκροί έφτασαν τους 55. Το ινστιτούτο Robert Koch στη Γερμανία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών μόλυνσης από τον COVID-19 στη χώρα αυξήθηκε σήμερα στα 18.610 περιστατικά. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 1.948 περιστατικά, από την προηγούμενη ημέρα. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών σύμφωνα με το ίδιο ινστιτούτο αυξήθηκε στους 55, αυξημένος κατά 9 από τους 46 νεκρούς που είχαν ανακοινωθεί χθες.

«Ελπίζω πραγματικά η Γερμανία και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να μην γνωρίσουν την οδυνηρή πορεία της Ιταλίας», έγραψε ο Ιταλός Πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα, σε επιστολή του προς τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ. Παράλληλα, θέλησε να τον ευχαριστήσει για την αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού. «Εδώ, σε πολλές περιοχές αποδεκατίζεται η γηραιότερη γενιά, η οποία απαρτίζεται από ανθρώπους οι οποίοι αποτελούν σημείο αναφοράς για τους νέους, όχι μόνο για τα συναισθήματά τους, αλλά και την καθημερινή ζωή», προσθέτει ο Ιταλός Πρόεδρος.

«Χρειαζόμαστε ένα πραγματικά ευρωπαϊκό πνεύμα αλληλεγγύης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την ηγεσία της, εργάζεται με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, αντιμέτωπη με αυτή την νέα, γενικευμένη δραματική κατάσταση. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει. Οι Ευρωπαίοι συμπολίτες μας, έχουν ανάγκη να νιώσουν την αποτελεσματική εγγύτητα της δράσης της Ένωσης», καταλήγει ο Σέρτζιο Ματαρέλα.

Κορονοϊός – Ολλανδία: 573 νέα κρούσματα σε μία μέρα -43 νέοι θάνατοι

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 573 ή περίπου 16% το τελευταίο 24ωρο. Συνολικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ολλανδία έχουν φτάσει τα 4.204, σύμφωνα με την ημερήσια ενημέρωση των υγειονομικών αρχών. Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 43 στους 179, με τα θύματα να έχουν ηλικίες από 57 έως 97 έτη. Την Παρασκευή παραιτήθηκε ο υπουργός Ιατρικής Περίθαλψης της Ολλανδίας, Μπρούνο Μπρούινς, που ηγείτο της μάχης της κυβέρνησης εναντίον της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Μια ημέρα νωρίτερα, ο 56χρονος πολιτικός λιποθύμησε και έπεσε στο πάτωμα του κοινοβουλίου, την ώρα που δεχόταν ερωτήσεις από συναδέλφους του για την πανδημία του κορωνοϊού. Αργότερα, δήλωσε ότι είναι εξαντλημένος και κατέρρευσε, έπειτα από εντατική εργασία πολλών εβδομάδων.

Ιράν: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

Αυξάνονται οι νεκροί εξαιτίας του κορωνοϊού στο Ιράν. Ο αριθμός των νεκρών στο Ιράν από τον κορωνοϊό αυξήθηκε στους 1.685 με 129 θανάτους να έχουν καταγραφεί το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με δήλωση που έκανε σήμερα, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην κρατική τηλεόραση. Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό στο Ιράν, έφτασε στους 21.638.

Exit mobile version