Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ολική απαγόρευση κυκλοφορίας – Ελλάδα: Τι σημαίνει, πώς κυκλοφορούμε στο εξής
ΕΛΛΑΔΑ

Ολική απαγόρευση κυκλοφορίας – Ελλάδα: Τι σημαίνει, πώς κυκλοφορούμε στο εξής

Ολική απαγόρευση κυκλοφορίας - Ελλάδα: Σημειώνεται η απαγόρευση θα ισχύσει από τις 6 το πρωί της Δευτέρας σε ολόκληρη την επικράτεια, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Ολική απαγόρευση κυκλοφορίας – Ελλάδα: Live οι ανακοινώσεις σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Οι ανακοινώσεις γίνονται από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, τον Υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο.

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι εξειδικεύουν τα μέτρα πλήρους περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού. «Εδωσα εντολή στους συναρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 23ης Μαρτίου, από αύριο δηλαδή, να ισχύσει απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας και μετακίνησης πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια», τόνισε ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του.

Συγκεκριμένα, από αύριο θα μπορούν να μετακινούνται οι πολίτες για:

Μετάβαση από και προς την εργασία
Στο γιατρό ή στο φαρμακείο
Σε σούπερ μάρκετ
Σε τράπεζα
Για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη
Σωματική άσκηση ή κίνηση με ζώο
Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας
Επίσης ανακοινώθηκε πως στα ΙΧ επιτρέπεται να επιβαίνουν μόνο δύο άτομα.

Για την κίνησή του ο πολίτης θα έχει δυο τύπους εγγράφου. Ο τύπος «Α» και πρόκειται για κίνηση προς την εργασία και ο τύπος «Β» που πρόκειται για όλες τις άλλες περιπτώσεις»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις