Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεκροί Ελλάδα – Κορονοϊός: Στα 15 τα θύματα στη χώρα μας
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί Ελλάδα – Κορονοϊός: Στα 15 τα θύματα στη χώρα μας

Νεκροί Ελλάδα - Κορονοϊός: Όπως ανακοινώθηκε από τον ΣΚΑΙ. αυξήθηκαν κατά δύο οι νεκροί από τον ιό στην Ελλάδα.

Νεκροί Ελλάδα – Κορονοϊός: 15 είναι πλέον τα θύματα στη χώρα μας. Επίσης, ανακοινώθηκαν 94 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 624. Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα. 55,7% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες. 124 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 34 είναι διασωληνωμένοι. Η πλειονότητα των πολιτών που νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων είναι τα 64 έτη και των διασωληνωμένων τα 67 έτη.

Οι συμπολίτες μας που έχουν καταλήξει από το νέο ιό είναι 15 οι 14 από αυτούς είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Οι 12 ήταν άντρες και οι 3 γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας των συμπολιτών μας που κατέληξαν ήταν τα 77 έτη. Τέλος, 19 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

«Τα νοσοκομεία μας πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ως χώρους ιερούς, ως γιατρούς της ζωής και όχι του θανάτου, καθώς δίνουν μια σκληρή μάχη. «Δεν θέλουμε να καταρρεύσουν τα νοσοκομεία μας, δεν θέλουμε εκατόμβες», υπογράμμισε χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας. Ανέφερε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων. «H επιδημία θα αυξηθεί, ωστόσο ελπίζουμε να μην βγούμε εκτός των προβλέψεών μας».

Ωστόσο, και παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προειδοποιήσει ότι από αυτό το Σαββατοκύριακο θα κριθεί αν θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα για τις μετακινήσεις, αρκετοί ήταν εκείνοι που και χθες συνωστίστηκαν σε παραλίες σε Βάρκιζα, Ραφήνα και Καβούρι. Παράλληλα, παρατηρήθηκε και μετακίνηση Θεσσαλονικέων προς τη Χαλκιδική.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις