Ηχητικό ΕΛΑΣ: Το μήνυμα για την αποφυγή συνωστισμού σε δέκα γλώσσες

ΕΛΛΑΔΑ

Ηχητικό ΕΛΑΣ: Το μήνυμα για την αποφυγή συνωστισμού σε δέκα γλώσσες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ηχητικό ΕΛΑΣ: Η Ελληνική Αστυνομία δημιούργησε ηχητικό μήνυμα για την αποφυγή συνωστισμού και μετάδοσης του κορωνοϊού.

22.03.2020 | 09:11

Ηχητικό ΕΛΑΣ: Σε δέκα γλώσσες, που καλύπτουν όλους τους αλλοδαπούς που ζουν στη χώρα μας, θα μεταδίδεται το ηχητικό μήνυμα από τα μεγάφωνα των περιπολικών της Άμεσης Δράσης, που θα περιπολούν στα μεγάλα αστικά κέντρα, κυρίως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ίσως πρόκειται για την τελευταία, μεγάλη προσπάθεια, να πειστεί μια επικίνδυνη μειοψηφία να προσαρμοστεί στις οδηγίες των ειδικών και να εγκαταλείψει τον συνωστισμό, που εγκυμονεί οξύτατους και άμεσους κινδύνους μετάδοσης του φονικού κορωνοϊού, που αφανίζει ανθρώπους με ταχύτατους ρυθμούς. Οι αστυνομικοί, οι οποίοι θα επιβαίνουν των περιπολικών, ανάλογα με τον τον χώρο στον οποίο θα περιπολούν θα γνωρίζουν εκ των προτέρων και από την εμπειρία τους, σε ποιους αλλοδαπούς πρέπει να απευθυνθούν για να κατανοήσουν εκείνοι το νόημα του μηνύματος.

Ήδη έχουν δοθεί σαφείς εντολές τα πληρώματα των περιπολικών να διέρχονται από συνήθως πολυσύχναστα σημεία, πάρκα, παραλίες, άλση και όπου αλλού παρατηρούν συγχρωτισμό ατόμων τα οποία επιμένουν να βρίσκονται έξω ενώ οι οδηγίες των ειδικών επιτάσσουν να βρίσκονται στο σπίτι.

Και για να προστατευθούν από τη μετάδοση του ιού αλλά και για να μην τον μεταδώσουν με ολέθριες συνέπειες. Οι δέκα γλώσσες, στις οποίες θα μεταδίδεται το μήνυμα είναι: Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Αραβικά, Ουρντού, Νταρί, Φαρσί, Χίντι, Παντζαμπί και Παστού.΄Όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται και για διαλέκτους που μιλούν οι αλλοδαποί που ζουν στη χώρα μας.

Ουρντού και Φαρσί, είναι γλώσσες που ομιλούνται από τους υπηκόους του Πακιστάν και του Αφγανιστάν. Τα μηνύματα είτε θα ακούγονται διαδοχικά, είτε με επιλογή του πληρώματος του περιπολικού αναλόγως της εθνικότητας των πολιτών, που αντιλαμβάνονται ότι κάπου είναι συγκεντρωμένοι και οι οποίοι δεν έχουν περιορίσει τις συγκεντρώσεις. Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των δέκα ατόμων, επιφέρει πρόστιμο για τους παραβάτες ύψους 1.000 ευρώ στον καθένα.

Exit mobile version