Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση Star – κορονοϊός: Επτά στους δέκα επικροτούν τους χειρισμούς της κυβέρνησης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Star – κορονοϊός: Επτά στους δέκα επικροτούν τους χειρισμούς της κυβέρνησης

Δημοσκόπηση Star - κορονοϊός: Το 70,7% των πολιτών θεωρεί «σίγουρα και μάλλον θετικά» τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Δημοσκόπηση Star – κορονοϊός: Επτά στους δέκα εγκρίνουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με την έρευνα της MRB για το Star, ενώ το 56,2% των πολιτών θεωρεί ότι ο κορωνοϊός είναι το σημαντικότερο πρόβλημα. Συγκεκριμένα, το 70,7% των πολιτών θεωρεί «σίγουρα και μάλλον θετικά» τα μέτρα της κυβέρνησης.Οι χειρισμοί του Βασίλη Κικίλια και της ομάδας του στο Υπουργείο Υγείας θεωρούνται «σίγουρα ή μάλλον θετικοί» από το 71,1%. Διχασμένη είναι η κοινή γνώμη για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ: Το 41,9 % την θεωρεί πολύ και αρκετά υπεύθυνη ενώ το 39,5% λίγο ή καθόλου υπεύθυνη.

Αρνητικά αξιολογεί το 55,7% την στάση της Εκκλησίας. Η πλειοψηφία των πολιτών σε ποσοστό 55,7% θεωρεί ότι η πολιτεία και η κρατικοί φορείς θα μπορέσουν να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού ενώ το 39.7% θεωρεί ότι δεν θα μπορέσουν να την περιορίσουν.

Προειδοποίηση του πρωθυπουργού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που παρακολουθεί συνεχώς την πορεία εξέλιξης της πανδημίας, είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου δύο μέρες πριν. Στο πρόσφατο διάγγελμά του είχε πει: «Στην Ιταλία δεν έχουν φέρετρα να θάψουν τους νεκρούς τους. Κι όμως εδώ διακρίνω, από ορισμένους, έναν αδικαιολόγητο εφησυχασμό. Δεν θα τον ανεχτώ». Αναρτώντας νέο βίντεο με οδηγίες προς τους πολίτες ο πρωθυπουργός ζητά από όλους να δείξουν ατομική ευθύνη.«Σπάμε την αλυσίδα μετάδοσης του κορονοϊού. Επιδεικνύουμε ατομική ευθύνη και ακολουθούμε αυστηρά τις οδηγίες. Δεν συνωστιζόμαστε. Δεν μετακινούμαστε. Κρατάμε αποστάσεις. Μένουμε στο σπίτι» είναι το μήνυμά του.

Το Μαξίμου εμφανίζεται έτοιμο να εφαρμόσει την ολική απαγόρευση μέσα σε 5 λεπτά. Θα χρειαστεί, όμως, η συνδρομή της αστυνομίας και του στρατού. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας εκφράζει την ελπίδα του «αυτό το Σαββατοκύριακο να μην ξαναδούμε τέτοιες εικόνες. Αν όλοι επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση, περιορισμό στο σπίτι μας τότε δεν θα χρειαστούν τέτοια μέτρα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις