Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παραβάσεις κορονοϊός: Γεμάτες παραλίες στη Χαλκιδική, ανοιχτή λαϊκή και εκκλησίες
ΕΛΛΑΔΑ

Παραβάσεις κορονοϊός: Γεμάτες παραλίες στη Χαλκιδική, ανοιχτή λαϊκή και εκκλησίες

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κάποιο κρούσμα κορονοϊού στην Χαλκιδική.

Παραβάσεις κορονοϊός: Και αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως και το προηγούμενο, του κορωνοϊού, υπήρξε μετακίνηση Θεσσαλονικέων προς τη Χαλκιδική. «Έχουμε λίγο πιο αυξημένη κίνηση αυτοκινήτων σε σχέση με χθες, σε κάθε περίπτωση όμως είναι λιγότεροι εκείνοι που ξεκίνησαν χθες και σήμερα για τη Χαλκιδική σε σχέση με αυτούς που ήρθαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο» επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος. Ο ίδιος διευκρινίζει, μάλιστα, πως «πολλοί από αυτούς που ήρθαν πριν μια εβδομάδα, παρέμειναν στη Χαλκιδική, όπως φαίνεται και από την κίνηση που υπήρξε κατά τη διάρκεια των περασμένων ημερών στις λαϊκές αγορές και τα σούπερ μάρκετ της περιοχής».

«Η δική μας παραίνεση προς τον κόσμο, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη μη μετάδοση του κορωνοϊού, ήταν, αφού ήρθαν όσοι ήρθαν, τουλάχιστον να παραμείνουν στο σπίτι. Ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που βγαίνουν και έξω και δεν αναμένεται να βοηθήσει την κατάσταση ο καιρός που σήμερα είναι καταπληκτικός» προσθέτει ο κ. Γιώργος. Απευθύνει, άλλωστε, έκκληση σε όλους να σκεφτούν τον περίγυρό τους και τους δικούς τους ανθρώπους και να αναλογιστούν ότι το σύστημα υγείας στη Χαλκιδική δεν «σηκώνει» μεγάλη επιβάρυνση.

Ρακέτες στη Βουλιαγμένη!

Γεμάτος από κόσμο λοιπόν ήταν από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου ένας μικρός κόλπος στο παραλιακό μέτωπο της Βουλιαγμένης. Παρά της απαγορεύσεις, δεκάδες πολίτες έβαλαν τα μαγιό τους και γέμισαν τη μικρή παραλία, που βρίσκεται απέναντι από τη λίμνη της Βουλιαγμένης. Μάλιστα, υπήρχαν και νεαροί που έπαιζαν ρακέτες, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, σαν η χώρα να μην πλήττεται από την πανδημία.

Το ethnos.gr δημοσιεύει χαρακτηριστική φωτογραφία:

Σαν… Πρωτομαγιά

Στον Σχινιά, κάποιοι πολίτες αντιμετώπισαν την κατάσταση σα να πρόκειται για Πρωτομαγιά. Oι ψαγμένοι για τoυς «κρυφούς» προορισμούς της Αττικής, θυμήθηκαν το παραλιακό δάσος του Σχινιά! Από νωρίς το πρωί, οικογένειες με παιδάκια και μέλη ευπαθών ομάδων (γιαγιάδες, παππούδες) έστησαν καρέκλες, τραπέζια, έβγαλαν από τις τσάντες, τις καλοκαιρινές, τις ρακέτες και τα φρίσμπι, κάποιοι τολμηροί και τα μαγιό τους και ξεχύθηκαν στο προστατευόμενο δάσος του Μαραθώνα απροστάτευτοι δίχως τις νοσοκομειακές μάσκες, αλλά οπλισμένοι με μάσκες και αναπνευστήρες θαλάσσης…

Κορονοϊός – Ρόδος: Λειτούργησε λαϊκή αγορά παρά τις απαγορεύσεις

Με παρέμβαση της Αστυνομίας σταμάτησε σήμερα λίγο μετά τις 11.00, η λειτουργία της λαϊκής αγοράς που είχε ξεκινήσει περίπου στις 7.00 το πρωί, στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στην πόλη της Ρόδου. Η λειτουργία της αγοράς ξεκίνησε με ελάχιστους παραγωγούς, αλλά δεκάδες ήταν οι συμπολίτες μας και κυρίως οι ηλικιωμένοι που έσπευσαν παρά την απαγόρευση και τις οδηγίες των αρμοδίων να κάνουν τις αγορές και τις προμήθειές τους.

Το γεγονός προκάλεσε αρνητικά σχόλια και σφοδρές αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία, και αρκετοί πολίτες έσπευσαν να ζητήσουν την παρέμβαση της Αστυνομίας, πράγμα που έγινε.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως από Δευτέρα, όλες οι λαϊκές αγορές μειώνονται κατά 50% ανά κλάδο οι παραγωγοί, με απόσταση 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων και υποχρέωση εκ περιτροπής εναλλαγής ανά εβδομάδα. Επίσης, από Δευτέρα γίνεται υποχρεωτική στα super markt η απόσταση ένας πελάτης ανά 15 τ.μ. αντί 10 τ.μ. που ίσχυε έως τώρα. Επιπλέον, έχουν ανασταλεί όλες οι επισκέψεις στα καταστήματα κράτησης, καθώς και οι άδειες κρατουμένων και οι μεταγωγές, με εξαίρεση την επίκληση ειδικών λόγων κοινωνικού χαρακτήρα και πάντα σε ελάχιστο αριθμό.

Άνοιξε τους ναούς ο Μητροπολίτης Κυθήρων

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Μητροπολίτη Κηθύρων να ανοίξει κανονικά τις εκκλησίες παρά τα κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης τους κορωνοϊού. Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, παρά τους νεκρούς που μετρά η Ελλάδα και τις εικόνες από τις υπόλοιπες χώρες που έχουν πληγεί από την πανδημία με χιλιάδες νεκρούς, αγνόησε όλα τα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμών και άφησε τις πόρτες του Μητροπολιτικού ναού του Εσταυρωμένου στη Χώρα των Κυθήρων ανοικτές, με τις καμπάνες να χτυπούν και να καλούν τους πιστούς να προσέλθουν στο ναό.

Το γεγονός επιβεβαίωσε στο protothema.gr o δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης ο οποίος είπε, μεταξύ άλλων, πως ο Μητροπολίτης «παραβαίνει πλήρως τις εντολές της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις συνάξεις στις εκκλησίες και τις ιεροπραξίες και αυτή τη στιγμή είναι στην αστυνομία. Έγιναν αναφορές και κινήθηκαν οι διαδικασίες. Έχει συνταχθεί δικογραφία και έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας».

Ο κ. Χαρχαλάκης αναφέρει ακόμη πως χθες στα Κύθηρα έγινε ανοιχτή λειτουργία και σε δεύτερη εκκλησία στον Ποταμό: «Έχει από χθες ανοικτές τις εκκλησίες, κανονικά με κωδωνοκρουσίες. Όχι όλες τις εκκλησίες δυο συγκεκριμένους ναούς, στον έναν λειτούργησε ο ίδιος. Αυτή τη στιγμή απ’ όσο ξέρω καταθέτει στο αστυνομικό τμήμα». Ο δήμαρχος ανέφερε τέλος πως χθες στο ναό των ήταν λίγοι πιστοί, ο δεσπότης, ψάλτες και διάκονοι ωστόσο στα Κύθηρα οι εκκλησίες είναι μικρές και έτσι ο συνωστισμός δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Δείτε ακόμη

Γιόρντι Γκενς για Ελλάδα: “Έτσι φεύγαμε κι εμείς για τα χωριά και κόλλησαν όλοι”

Κόλαση στην Ιταλία! Σχεδόν 5.000 οι νεκροί!

Ο κορονοϊός, δεν τρομάζει τους… αλληλέγγυους! Συγκέντρωση για ανοιχτά σύνορα στο Παγκράτι!

Ο κόσμος καίγεται και οι αλληλέγγυοι διαδηλώνουν κατά του… φασισμού – Πάνω από 1.000 άτομα!

«#antiviruscoctails»: Ουρά για υπαίθριο κοκτέιλ στη Θεσσαλονίκη – Απείλησαν διαμαρτυρόμενους στη Μυτιλήνη!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις