Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός συμμορία: Εκμεταλλεύονταν την παύση λειτουργίας των επιχειρήσεων
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός συμμορία: Εκμεταλλεύονταν την παύση λειτουργίας των επιχειρήσεων

Κορονοϊός συμμορία: Εγκληματική οργάνωση από 5 Ρομά σάρωνε με διαρρήξεις τους στόχους της σε τέσσερις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Κορονοϊός συμμορία: Συμμορία του… κορονοϊού δρούσε τις τελευταίες δέκα ημέρες, όσες και οι ημέρες της απαγόρευσης λειτουργίας καταστημάτων για τη μη διάδοση του επικίνδυνου ιού σε περιοχές της Βορείου Ελλάδας. Πέντε Ρομά, λέει η Αστυνομία, που έπεσαν εν τέλει στα χέρια της, με κλεμμένα αυτοκίνητα, διαρρηκτικά εργαλεία και ασύρματο συντονισμένο στις συχνότητες της Αστυνομίας, εξορμούσαν σε διάφορες πόλεις, εντόπιζαν τους στόχους, ενεχυροδανειστήρια, γραφεία εταιρειών που δεν λειτουργούσαν λόγω των περιορισμών και τα άδειαζαν κυριολεκτικά. Σε μία από τις ληστρικές επιθέσεις σε ενεχυροδανειστήριο, ένας διερχόμενος που αντελήφθη την κλοπή, επιχείρησε να τους σταματήσει. Αυτοί προκειμένου να κρατήσουν το χρυσό που είχαν αρπάξει, τον χτύπησαν και απωθώντας τον βίαια τον πέταξαν στο οδόστρωμα. Η συμμορία του… κορονοϊου εξαρθρώθηκε έπειτα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η εγκληματική οργάνωση, κατά τα στοιχεία της Αστυνομίας, ενέχεται σε περιπτώσεις ληστείας, καθώς και διαρρήξεων και κλοπών από οικίες και επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα. Για την υπόθεση συνελήφθησαν ως μέλη της οργάνωσης τρεις ημεδαποί (Ρομά) ηλικίας 34, 42 και 38 ετών και δύο αλλοδαποί (επίσης Ρομά) ηλικίας 36 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία, ληστεία, κλοπές κατά συναυτουργία, εμπρησμό και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης τελούμενα κατά συναυτουργία, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και για παράβαση του Νόμου περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Κορονοϊός συμμορία: Τι αναφέρει η Αστυνομία για τη σπείρα

Αναφέρει η Αστυνομία, συνδέοντας τη δράση ευθέως με τον ιό του κορονοϊου: «Οι συλληφθέντες το τελευταίο δεκαήμερο εκμεταλλευόμενοι και την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων και επιχειρήσεων ως μέτρο αντιμετώπισης του κορονοϊού, προέβησαν στη διάπραξη μίας ληστείας και επτά διαρρήξεων επιχειρήσεων και καταστημάτων (Ιδιωτικό Κ.Τ.Ε.Ο., τυχερών παιγνίων, ενεχυροδανειστήριο και εταιρείες) στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Σερρών, Χαλκιδικής και Δράμας.

Και τη Μητρόπολη Βέροιας

Το ίδιο χρονικό διάστημα, διέρρηξαν την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας και τρεις οικίες στο Νόμο Φλώρινας. Η λεία τους περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, ποσότητα χρυσού, ηλεκτρονικές συσκευές, εμπορεύματα και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών». Αξίζει να σημειωθεί, προστίθεται στην ανακοίνωση, ότι για την προσέγγιση στους τόπους τέλεσης των εγκληματικών τους ενεργειών και τη διαφυγή τους, χρησιμοποιούσαν ως «επιχειρησιακά» οχήματα, τρία κλεμμένα αυτοκίνητα και ένα αυτοκίνητο ενός εκ των δραστών, στα οποία είτε τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας από έτερα οχήματα είτε τοποθετούσαν ειδικές μεμβράνες μετατρέποντας το χρώμα τους, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό τους>>.

Τα έκρυβαν

Τα οχήματα αυτά τα απέκρυπταν σε κλειστό και περιφραγμένο χώρο στην περιοχή της Νεωχορούδας, όπου μετέβαιναν λαμβάνοντας αυξημένα μέτρα αντιπαρακολούθησης. Τα μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και δικυκλιστών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στις περιοχές των Διαβατών και του Ευόσμου. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους στην περιοχή των Διαβατών, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, ασύρματοι πομποδέκτες συντονισμένοι με τη συχνότητα της Αστυνομίας, ηλεκτρονικοί εγκέφαλοι αυτοκινήτων, τους οποίους χρησιμοποιούσαν για την κλοπή των οχημάτων, διαρρηκτικά εργαλεία και πλήθος κλοπιμαίων.

Ερευνούν και άλλες διαρρήξεις

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοιες έκνομες ενέργειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συμμορίες ναρκωτικών δρουν ακόμη στην έρημη Αθήνα

Λιαρόπουλος: Είμαστε επιπόλαιος λαός, ήρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι είμαστε “άλλοι”

Η καραντίνα δεν σε κλείνει σπίτι, κλείνει ΚΑΙ το σπίτι – Ραγδαία αύξηση των διαζυγίων στην Κίνα

«Έξι μήνες θα διαρκέσει η πανδημία»: Τι εκτιμά Αμερικανός λοιμωξιολόγος

“Όσο για τη μαμά σας και εμένα, μην ανησυχείτε, ώρα για βόλτα…” – Το γράμμα κορυφαίου γιατρού στα παιδιά του

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις