Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / «Μένουμε Σπίτι»: “Οριακά εγκληματίες αυτοί οι αδιανόητοι τύποι που πήραν τις Εθνικές”
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Μένουμε Σπίτι»: “Οριακά εγκληματίες αυτοί οι αδιανόητοι τύποι που πήραν τις Εθνικές”

«Μένουμε Σπίτι»: Ο γνωστός συγγραφέας συμπληρώνει ότι με ένα βιβλίο στο χέρι, «ο σερνάμενος χρόνος θα κυλούσε νεράκι».

«Μένουμε Σπίτι»: Με μια θυμωμένη ανάρτησή του στο facebook, ο Αύγουστος Κορτώ μοιράζεται τις σκέψεις του για όλους εκείνους τους Έλληνες που σήμερα αγνόησαν τα μέτρα αυτοπεριορισμού στο σπίτι, λόγω κορωνοϊού, και έσπευσαν να δημιουργήσουν ουρές στις Εθνικές Οδούς. Ο γνωστός συγγραφέας αναφέρει: «Οι απερίσκεπτες, αντικοινωνικές – οριακά εγκληματικές – συμπεριφορές που βλέπουμε εν μέσω πανδημίας (όπως, λόγου χάρη, το κύμα των αδιανόητων τύπων που πήραν σήμερα τις εθνικές, για να μεταφέρουν το ιϊκό φορτίο τους στα χωριά, όπου δεν υπάρχουν ούτε γάζες, κι ο ηλικιωμένος πληθυσμός μπορεί να σβήσει μεμιάς σαν το κερί) πηγάζουν ΟΛΕΣ από μία βασική ανημποριά: την έλλειψη αυτάρκειας.

Με τόσα μέσα στη διάθεσή τους, με τέτοιο κίνδυνο έξω απ’ την πόρτα τους, πολλοί συνάνθρωποί μας αδυνατούν να διαχειριστούν τη μοναξιά τους, να κάνουν παρέα στον εαυτό τους. Κι αυτή η αδυναμία, φυσικά, δεν προκύπτει αυτομάτως, ούτε είναι προσωπικό κουσούρι: οφείλεται αποκλειστικά στα ελλείμματα – δραματικά, ασυγχώρητα – του εκπαιδευτικού συστήματος.

Αν στο σχολείο μας μάθαιναν ότι το διάβασμα δεν είναι αγγαρεία, ή εργαλείο εξασφάλισης καλών βαθμών, αλλά απόλαυση, όλοι αυτοί οι απελπισμένοι άνθρωποι που θέτουν εαυτούς και αλλήλους σε θανάσιμο κίνδυνο, θα ήταν αυτάρκεις: θα έπιαναν ένα βιβλίο στα χέρια τους, κι ο σερνάμενος χρόνος θα κυλούσε νεράκι.
Το βιβλίο δεν είναι πολυτέλεια ή χούι: είναι είδος πρώτης ανάγκης, παρηγοριά, σωτηρία».

Δείτε ακόμη

Φυγή ασυνειδησίας: Ουρές στα διόδια, γέμισαν τα νησιά

“Εσείς;” – Ο Ανδρέας Γεωργίου “δείχνει” τι θα κάνει όταν τελειώσει ο “εφιάλτης” του κορονοϊού (vid)

Τζάσμιν Γκρέις Γκριμάλντι: Η κόρη του πρίγκιπα Αλβέρτου στέλνει μήνυμα στον πατέρα της που είναι θετικός

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις