Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Μαρία Ελένη Λυκουρέζου – ναρκωτικά: “Η κοκαΐνη μου έδινε μια χαρά, μια κοινωνικότητα”
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου – ναρκωτικά: “Η κοκαΐνη μου έδινε μια χαρά, μια κοινωνικότητα”

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου - ναρκωτικά: Τη Μαρία Ελένη Λυκουρέζου υποδέχτηκε στην Αυτοψία το βράδυ της Πέμπτης ο Αντώνης Σρόιτερ.

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου – ναρκωτικά: Στην “Αυτοψία” ήταν καλεσμένη, το βράδυ της Πέμπτης, η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου η οποία μίλησε για την εξάρτησή της από τα ναρκωτικά και την κοκαΐνη. Η κόρη της Ζωής Λάσκαρη είπε ότι ξεκίνησε τα ναρκωτικά σε ηλικία μόλις 14 ετών, μίλησε για τα δύσκολα χρόνια που πέρασε όντας απόλυτα εξαρτημένη από την κοκαΐνη και εξήγησε πώς βρήκε τη δύναμη να ξεφύγει. “Στο λύκειο, σαν τιμωρία, η μητέρα μου έβγαλε την πόρτα από το δωμάτιο μου – ως έφηβη, που το μόνο πράγμα που θες είναι να κλείνεις την πόρτα και να είσαι μόνος σου – γιατί είχε βρει κοκαΐνη στο γραφείο μου. Η τιμωρία της ήταν να μην έχω ιδιωτικότητα και να μου βγάλει την πόρτα για περίπου έξι μήνες”.

“Τέλη γυμνασίου, αρχές λυκείου, η πρώτη εμπειρία ήταν με το τσιγάρο. Οι πρώτες φορές ήταν φανταστικά, που λες “πω πω τι κάνω”. Ποτέ όμως δεν κατηγόρησα κανέναν για ότι έκανα στη ζωή μου. Ήταν επιλογή μου, ήθελα να το κάνω. Πιστεύω ότι το τσιγάρο είναι το άνοιγμα για να πας στα επόμενα. Τουλάχιστον έτσι όπως το βίωσα εγώ. Το πιστεύω πάρα πολύ γιατί μου συνέβη. Μετά το τσιγάρο θες κάτι παραπάνω. Να δεις τι είναι η κοκαΐνη, τι σου προκαλεί. Υπήρχε στην παρέα μου και εγώ απλά κάποια στιγμή ήθελα να δοκιμάσω. Δοκίμασα, μου άρεσε και έκανα για κάποιο διάστημα. Όταν έμεινα μόνη μου, εκεί, ξέφυγε η κατάσταση. Μου έδινε μια ευφορία, μια χαρά, μια κοινωνικότητα. Ήταν κάτι διαφορετικό, κάτι παράνομο, κάτι κακό και μου άρεσε”.

“Στα 23 άρχισα λίγο, σιγά σιγά, να κάνω πίσω. Μου πήρε δυο χρόνια να το σταματήσω. Όταν άφηνα την παρέα μου, εξαφανιζόμουν δίχως γεια και ήθελα αν πάω σπίτι μόνη να πιω κοκαΐνη κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει. Μια μέρα λέω τέρμα. Έκλεισα το κινητό μου, εξαφανίστηκα από όλους και έφυγα. Έπρεπε να φύγω από αυτό το πράγμα και το πρώτο πράγμα είναι ο κύκλος, το περιβάλλον σου. Το έξω”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις