Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορωνοϊός Γαλλία: Πρόστιμα σε όσους βγαίνουν βόλτα με το ποδήλατο
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός Γαλλία: Πρόστιμα σε όσους βγαίνουν βόλτα με το ποδήλατο

Κορωνοϊός Γαλλία: Το τζόκινγκ ή το περπάτημα επιτρέπονται, αλλά η Γαλλική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (FFC), έχει σταματήσει τη δραστηριότητα όλων των συλλόγων της.

Κορωνοϊός Γαλλία: Το ποδήλατο πλέον δεν επιτρέπεται στη Γαλλία παρά μόνον όταν συντρέχουν ειδικοί λόγοι, όπως να πάνε στην εργασία τους, το σούπερ μάρκετ ή σε κάποιο φαρμακείο. Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν όσο το δυνατό περισσότερο τις μετακινήσεις τους καθώς εξαπλώνεται ταχύτατα ο κορωνοϊός. Όσοι Γάλλοι σκέφθηκαν να αθληθούν σε εξωτερικούς χώρους, καλό θα είναι να γνωρίζουν ότι το τζόκινγκ ή το περπάτημα επιτρέπονται. Όχι όμως και το ποδήλατο εάν θέλουν απλά να κάνουν βόλτες.

Η Γαλλική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (FFC), η οποία έχει σταματήσει τη δραστηριότητα όλων των συλλόγων της από τις 14 Μαρτίου. «Αντιμετωπίζοντας την επιδημία COVID-19, η FFC ζητά από όλους τους ποδηλάτες να επιδείξουν ευθύνη αποφεύγοντας οποιαδήποτε υπαίθρια πρακτική κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», δήλωσε η ομοσπονδία στο λογαριασμό της στο Twitter. Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης, το πρόστιμο για όσους κάνουν ποδήλατο άνευ λόγου και αιτίας κυμαίνεται από 38 έως 135 ευρώ, όπως επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα. To έγγραφο αυτό ανέβηκε στα social media του Υπουργείου Αθλητισμού με το σχόλιο: «Για όλους τους ποδήλατες , μόνο ένα μήνυμα: #RestezChezVous”. «Μείνετε σπίτι»Τώρα, για το δικό σας καλό και των γύρω σας, είναι καλύτερο να ακολουθήσετε τις οδηγίες για την δημόσια υγεία».

 

372 οι νεκροί

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν χθες 108 νέους θανάτους από τον Covid-19 σήμερα, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να ανέρχεται σε 372, ήτοι μια αύξηση σχεδόν 41% σε διάστημα 24 ωρών.  Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, ο διευθυντής των υγειονομικών αρχών της χώρας Ζερόμ Σαλμόν είπε επίσης ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 10.995, από τα 9.134 χθες, πρόκειται, δηλαδή, για μια αύξηση 20% σε ένα 24ωρο. Σύμφωνα με τον Γάλλο αξιωματούχο, 1.122 άνθρωποι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και είναι διασωληνωμένοι, ένας αριθμός αυξημένος κατά 20,5% σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα. Υπολογίζεται ότι η Γαλλία διαθέτει περίπου 5.000 κρεβάτια με τον αναγκαίο εξοπλισμό, όμως τα κρεβάτια αυτά κατανέμονται ανομοιόμορφα στη χώρα.

Γαλλία κορονοϊός: Αστυνομικοί σε απόγνωση

Η μεγαλύτερη συνδικαλιστική ένωση αστυνομικών της Γαλλίας έδωσε στην κυβέρνηση τελεσίγραφο, λέγοντάς της να εφοδιάσει τους αστυνομικούς με μάσκες και γάντια που χρειάζονται, προκειμένου να εφαρμόσουν το μέτρο της καραντίνας, ειδάλλως υπάρχει ο κίνδυνος τα μέλη της να εγκαταλείψουν τα πόστα τους. Η ένωση Alliance union λέει ότι δίνει στην κυβέρνηση διορία μέχρι σήμερα προκειμένου να παράσχει επαρκείς μάσκες, γάντια και αντισηπτικά τζελ στους αστυνομικούς της, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν κατά βούληση, και όχι μονάχα υπό τις εντολές των ανωτέρων τους.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουμε θύματα μιας κυβερνητικής αποτυχίας να σχεδιάσει» σωστά, δήλωσε στο Ρόιτερς ο Φρεντερίκ Λαγκάς, μέλος της Alliance union. «Θέλουμε να ανταποκριθούμε στα καθήκοντά μας στον μέγιστο βαθμό, όμως πρέπει να μπορούμε να εγγυηθούμε και τη δική μας ασφάλεια». Ένα δεύτερο συνδικάτο, το CFDT, προέτρεψε τους αστυνομικούς του να αρνηθούν οποιοδήποτε καθήκον τους ανατεθεί, που θα τους φέρνει σε στενή επαφή με το κοινό, λόγω της έλλειψης προστατευτικού εξοπλισμού.

100.000 αστυνομικοί στους δρόμους

Καθώς ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στη Γαλλία ανεβαίνει, περίπου 100.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στη χώρα για να επιβάλουν το μέτρο της καραντίνας, κάτι το πρωτόγνωρο εν καιρώ ειρήνης Βάσει των περιορισμών στη δημόσια ζωή, οι πολίτες θα μπορούν να βγουν έξω από τα σπίτια τους μονάχα για να αγοράσουν τρόφιμα, να πάνε στη δουλειά τους, να γυμναστούν ή να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια. Όποιος κυκλοφορεί έξω θα πρέπει να έχει μαζί του ένα έγγραφο που να δικαιολογεί τη μετακίνησή του, ειδάλλως θα κινδυνεύει με πρόστιμο. Τις τελευταίες 24 ώρες, δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί έλεγχοι έχουν διεξαχθεί και περισσότερες από 400 ποινές έχουν επιβληθεί, είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ.

Ο ίδιος υποβάθμισε τον κίνδυνο που διατρέχουν οι αστυνομικοί, επικαλούμενος ειδικούς του τομέα της δημόσιας υγείας που επιμένουν στη θέση ότι η χρήση μάσκας δεν προστατεύει εκείνους που δεν εμφανίζουν συμπτώματα. «Αυτό ισχύει και για την αστυνομία» είπε στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.

Κοροναϊός: Η Γαλλία βρίσκεται μόνο στην αρχή της κρίσης

Η Γαλλία βρίσκεται μόνο στην αρχή της κρίσης του κοροναϊού και αγωνίζεται να ανακόψει την εξάπλωσή του, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. «Βρισκόμαστε στην αρχή της κρίσης. Εχουμε λάβει μέτρα εξαιρετικού χαρακτήρα για να απορροφήσουμε το πρώτο αυτό κύμα, αλλά έχουμε αρχίσει μία μάχη κατά του ιού», δήλωσε ο πρόεδρος κατά την διάρκεια συνεδρίασης για την κρίση στο υπουργείο Εσωτερικών.

«Οφείλουμε να αντιδρούμε σε υψηλό βαθμό και θα αναδιοργανωνόμαστε κάθε λεπτό.

Πρέπει να προλαμβάνουμε», προειδοποίησε.

Ελληνας γιατρός: Στη Γαλλία διαλέγουν ποιος θα ζήσει (18 Μαρτίου)

Δείτε ακόμα

“Φοβάται περισσότερο μην το μάθει η γυναίκα του” – Σύζυγος κόλλησε σε παράνομο ταξιδάκι

Το’ δαμε κι αυτό: «Απελπισμένος» τυραννόσαυρος στην Ισπανία βγήκε από την… καραντίνα του

Κλείνει ο Πύργος του Λονδίνου – Σηκώνεται η κρεμαστή γέφυρα

Αυστρία: Κλείνει το αεροδρόμιο της Βιέννης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις