Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βόλος κορονοϊός: Ανυπάκουοι οι πολίτες – Αυστηρά μέτρα στην πόλη
ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος κορονοϊός: Ανυπάκουοι οι πολίτες – Αυστηρά μέτρα στην πόλη

Βόλος κορονοϊός: Τοποθετήθηκαν κάγκελα και κορδέλες σε πολλά σημεία της πόλης.

Βόλος κορονοϊός: Οι Βολιώτες και σήμερα έδειξαν ανυπακοή στα μέτρα για τον κορονοϊό, με αποτέλεσμα ο Δήμος να κλείνει σημεία της πόλης όπως πάρκα, άλση και κομμάτι της παραλίας. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ πολλοί ήταν και σήμερα οι Βολιώτες που αψήφησαν τα μέτρα και τις προτροπές των ιθυνόντων να παραμείνουν στα σπίτια τους και αποφάσισαν να κάνουν τις βόλτες τους, να διεκπεραιώσουν οικονομικές συναλλαγές, να συνεχίσουν την άθλησή τους σε ανοιχτούς χώρους και να συνεχίσουν την κανονική τους ζωή, λησμονώντας ότι η χώρα βρίσκεται εν μέσω πανδημίας και πρέπει να είναι ελάχιστες οι έξοδοι από το σπίτι.

Ήδη το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, απέκλεισε με κάγκελα την πρόσβαση στον κυματοθραύστη του λιμανιού του Βόλου, γνωστό ως «κορδόνι», πόλο έλξης χιλιάδων πολιτών καθημερινά, ενώ περιπολικά αυτοκίνητα περνούν από το παραλιακό πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου και απαγορεύει τις συναθροίσεις νέων που τις τελευταίες ημέρες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, βρέθηκαν για περίπατο στην κεντρική παραλία του Βόλου άνθρωποι κάθε ηλικίας, όπου κυριαρχούσαν οι περιπατητές, τα παιδιά και οι νέοι με τα ποδήλατα με την γενική εικόνα να δείχνει πως δεν έχουν λάβει το μήνυμα για να μείνουν στο σπίτι και να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού και δείχνοντας τεράστια ανευθυνότητα.

Τα υπόλοιπα σημεία που αποκλείστηκαν από τον Δήμο

Παράλληλα ο δήμος Βόλου πήρε αυστηρά μέτρα και με κόκκινες κορδέλες έχει αποκλείσει μεγάλα πάρκα στο κέντρο, αλλά και περιμετρικά, του Βόλου όπου συνηθίζουν εδώ και χρόνια να αθλούνται εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας. Έκλεισαν ήδη τα πάρκα του Ασύλου, του Ελικοδρομίου, της Παραλίας και του Ξενία, αλλά και αστυνομικό αυτοκίνητο κλείνουν την άνοδο στον λόφο της Γορίτσας όπου συνηθίζουν να ανεβαίνουν Βολιώτες για περίπατο ή τρέξιμο.

Υπάλληλοι του δήμου Βόλου σφράγισαν με απαγορευτικές κορδέλες τα όργανα γυμναστικής, αλλά εμφανίσθηκε και η Δημοτική Αστυνομία, η οποία ενημέρωσε τους πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα πάρκα, πως δεν μπορούν να βρίσκονται στο χώρο, καθώς δεν επιτρέπεται ο συνωστισμός. Μερικοί από τους παρόντες αντέδρασαν, αλλά η πλειοψηφία υπάκουσε και συμμορφώθηκε με τις συστάσεις και αποχώρησαν. Το ίδιο θα ισχύσει από αύριο και στις παραλίες του Αναύρου και στις Πλάκες όπου συγκεντρώνονται καθημερινά εκατοντάδες λουόμενοι χειμερινοί κολυμβητές, οι οποίοι και δεν τηρούν τους επιβαλλόμενους κανόνες προστασίας από την μετάδοση του κορονοϊού.

Δείτε ακόμα

Η Θεσσαλονίκη, θυμίζει… Ουχάν – Επιστρατεύτηκε Drone για να διώξει τον κόσμο!

Κλείνουν κτηματολογικά γραφεία και υποθηκοφυλακεία μέχρι τις 2 Απριλίου

Κλείνουν πάρκα και άλση, απαγορεύεται η πρόσβαση στον Υμηττό

Τέλος τα «αράγματα» στην Κατερίνη: Ξηλώνουν τα παγκάκια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις