Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σεπόλια αντιτρομοκρατική: Εντυπωσιακά ευρήματα
ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια αντιτρομοκρατική: Εντυπωσιακά ευρήματα

Σεπόλια αντιτρομοκρατική: Για ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C κατηγορούνται οι 11 συλληφθέντες

Σεπόλια αντιτρομοκρατική: Έντεκα Τούρκοι υπήκοοι, συνελήφθησαν τελικά από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σε Σεπόλια και Εξάρχεια για κατοχή βαρέος οπλισμού και ένταξη στην οργάνωση DHKP-C, που θεωρείται στην Τουρκία και διεθνώς τρομοκρατική οργάνωση με μόνιμη στόχευση το τουρκικό καθεστώς. Στη μονοκατοικία στα Σεπόλια, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, βρέθηκε ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο τούνελ εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκτοξευτήρας ρουκετών αντιαρματικού όπλου, τύπου «RPG» με μεταλλικό τρίποδο, αντιαρματικό, μίας χρήσης, πολεμικό τυφέκιο τύπου «Kalashnikov» με ξύλινο κοντάκι και πιστολοειδή λαβή, δύο πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας, 4 πιστόλια με προσαρμοσμένες αντίστοιχες μεταλλικές γεμιστήρες, πιστόλι άνευ γεμιστήρα και 56 φυσίγγια, 12 μεταλλικές γεμιστήρες πιστολιού και μεταλλική γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου.

Σε ό,τι αφορά το τούνελ, που ανακαλύφθηκε, σημειώνεται από την Αστυνομία ότι ξεκινούσε από το ισόγειο της μονοκατοικίας και είχε συνολικό μήκος 47 μέτρα. Αρχικά εκτεινόταν για 3 μέτρα κάθετα στο έδαφος και στη συνέχεια διέτρεχε υπογείως όλο τον αύλειο χώρο της μονοκατοικίας και εκτεινόταν πέραν αυτού για άλλα 24 μέτρα με την έξοδό του να καταλήγει σε παρακείμενο οικόπεδο επιμελώς καλυμμένη με διάφορα αντικείμενα.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σεπόλια αντιτρομοκρατική: Ψηφιακά κριτήρια

Επιπλέον, στην ανωτέρω μονοκατοικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- πλήθος ψηφιακών πειστηρίων, ενώ στους εξωτερικούς χώρους είχαν τοποθετηθεί κάμερες κλειστού κυκλώματος καταγραφής εικόνας για την επιτήρηση των χώρων.

Ευρήματα στα Εξάρχεια

Στο διαμέρισμα στα Εξάρχεια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν –μεταξύ άλλων- συσκευές κινητών τηλεφώνων, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή, σκληροί δίσκοι, ψηφιακό καταγραφικό μηχάνημα, κάρτες SIM, κάρτες μνήμης, tablet και ημερολόγια με πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Οι κατηγορίες

Σε βάρος των έντεκα συλληφθέντων σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C καθώς και για συναφή αδικήματα περί κατοχής οπλισμού κλπ και οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Καταζητούμενος διεθνώς

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, προσήχθησαν 15 ακόμα άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν δύο.

Ο πρώτος γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία διεθνών αναζητήσεων της Interpol, για υπόθεση συμμετοχής του στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C και ο δεύτερος καθώς δεν κατείχε νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στη χώρα.

Από την ΕΥΠ ξεκίνησαν οι έρευνες

Οι παραπάνω επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκαν ύστερα και από συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ουρές παρά τις εκκλήσεις, γέμισαν τα νησιά

Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας: Αξιολογώντας το πρωθυπουργικό διάγγελμα

Με φουλ τις μηχανές το κυβερνητικό επιτελείο

«Λευκός θάνατος» στο κέντρο της Αθήνας

Όγδοος νεκρός: 80χρονος το νέο θύμα στην Ελλάδα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις