Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ναρκωτικά Αθήνα: «Λευκός θάνατος» στο κέντρο
ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά Αθήνα: «Λευκός θάνατος» στο κέντρο

Ναρκωτικά Αθήνα: Ενώ ο κορονοϊός τρομάζει τους πάντες, συμμορίες εξακολουθούν να πουλάμε ναρκωτικά στο άδεια κέντρο πόλης.

Ναρκωτικά Αθήνα: Τις δραματικές ώρες που ο κορονοϊός έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη για τους ανθρώπους, που φοβούνται για τη ζωή τους, κάποιοι εξακολουθούν να πουλάνε «λευκό θάνατο» σε παγιδευμένους ανθρώπους στο κέντρο της Αθήνας και στα Εξάρχεια. Η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής πέρασε χειροπέδες σε δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι διακινούσαν ηρωίνη και κοκαΐνη γύρω από το κτίριο της Νομικής Σχολής, στην Πλατεία Βικτωρίας, στην Πλατεία Αμερικής και στο Μεταξουργείο. «Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση εγκληματικών κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών», ανακοινώνει η Αστυνομία, «και έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, για αλλοδαπούς διακινητές ναρκωτικών, εντοπίσθηκαν οι ανωτέρω και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

»Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω δραστηριοποιούντο στη διακίνηση ναρκωτικών, στην ευρύτερη περιοχή της κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα πέριξ της Νομικής Σχολής, της Πλατείας Βικτωρίας, της Πλατείας Αμερικής και του Μεταξουργείου».

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ναρκωτικά Αθήνα: Τα κατασχεθέντα

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τριακόσιες εβδομήντα συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 313,3 γραμμαρίων, 161 συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 9,6 γραμμαρίων, άγνωστης σύνθεσης σκόνη βάρους 430 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 1.065 ευρώ, 9 λίρες Αγγλίας, 9 κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και πλήθος νάιλον συσκευασιών.

Οργάνωση πενήντα ατόμων!

Σε παράλληλη δράση με στόχο τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αθηνών εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διάθεση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών στην Πλατεία Εξαρχείων. Συμμορία πενήντα (!) ατόμων, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και με εναλλαγές ρόλων, ήταν αυτή που δρούσε για καιρό με οργανωμένο σχέδιο στα Εξάρχεια. Συνελήφθησαν 13 αλλοδαποί και ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή άλλων 16 αλλοδαπών, ενώ τέσσερα μέλη της οργάνωσης βρίσκονται ήδη στις φυλακές.

Και σε βίντεο

Η Αστυνομία έχει βιντεοσκοπήσει και φωτογραφίσει πάνω από διακόσιες συναλλαγές!  Προηγήθηκε έρευνα στο πλαίσιο της οποίας διακριβώθηκε η δράση ομάδας αποτελούμενη από τουλάχιστον 50 αλλοδαπούς, οι οποίοι προέβαιναν καθημερινά, κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Πλατεία Εξαρχείων και περιμετρικά αυτής.

Με υποομάδες

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους η εγκληματική οργάνωση λειτουργώντας με υποομάδες και με εναλλαγές μελών στους ρόλους διακινητών, τσιλιαδόρων και ταμίων, αρχικά απέκρυπτε τα ναρκωτικά (ηρωίνη, κοκαΐνη και κάνναβη) σε διάφορες «καβάτζες» όπως δέντρα, θόλους αυτοκινήτων, κάδους απορριμμάτων, παρτέρια και φρεάτια και στη συνέχεια τα διέθετε σε μεγάλο αριθμό χρηστών. Κατά την επιχείρηση της Αστυνομίας, συνελήφθησαν 13 αλλοδαποί μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών, ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή ακόμα 16 αλλοδαπών συνεργών τους, 4 εκ των οποίων είναι προσωρινά κρατούμενοι σε καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατόν σαράντα τέσσερα γραμμάρια κάνναβης, μικροποσότητα ηρωίνης, 605 ευρώ, έξι κινητά τηλέφωνα και μοτοποδήλατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Λαθραία τσιγάρα: Παράνομο εργαστήριο στη Μαγούλα

Τουρκία Κορονοϊός – νεκροί: Αυξήθηκαν τα θύματα – 359 τα κρούσματα

Χρήστος Κέλλας Κορονοϊός: Παραμένει σε θάλαμο αρνητικής πίεσης ο βουλευτής της ΝΔ

Παιδιά και Κορονοϊός: Σε μια τηλεφωνική γραμμή, οι μικροί φίλοι μας ακούνε… ένα παραμύθι

Ιταλία Κορονοϊός: Στο Μπέργκαμο, πεθαίνουν στους διαδρόμους των νοσοκομείων (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις