alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Ελλάδα: Βοήθεια στο σπίτι από τον Δήμο Αθηναίων
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα: Βοήθεια στο σπίτι από τον Δήμο Αθηναίων

Κορονοϊός Ελλάδα: Κοινωνικός μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων με κοινωνικούς λειτουργούς, καθώς και διανομές τροφίμων και άλλων απαραίτητων αγαθών σε μοναχικά πρόσωπα

Κορονοϊός Ελλάδα: Τη λειτουργία ενός κοινωνικού μηχανισμού του Δήμου Αθηναίων που θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα με κοινωνικούς λειτουργούς καθώς και διανομές τροφίμων και άλλων απαραίτητων αγαθών σε μοναχικά πρόσωπα που δοκιμάζονται ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, προανήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Μιλώντας γι’αυτό το θέμα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ANT1 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η Αθήνα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Ετοιμάζουμε ένα κοινωνικό μηχανισμό, ένα «Βοήθεια στο σπίτι “plus”», το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί από την επόμενη εβδομάδα, με δύο στόχους:

Πρώτον, να μη μείνει κανένας μόνος του. Δηλαδή, όταν παίρνεις ένα τηλέφωνο στο τηλεφωνικό μας κέντρο, να έρχεται ένα στέλεχος του Δήμου να σου χτυπάει την πόρτα, να ξέρει τι χρειάζεσαι και να σου το προσφέρει. Δεύτερον, να πετύχουμε διανομές κατ’ οίκον. Για παράδειγμα, έχουμε το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας στους Απόρους. Το ΤΕΒΑ απευθύνεται κυρίως σε ανήμπορους, σε αδύναμους. Μέχρι τώρα, ερχόταν ο παππούς, η γιαγιά και έπαιρναν τη σακούλα με τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης από το Δήμο. Πλέον θα πηγαίνει ο Δήμος σε εκείνους. Αυτή είναι μια πάρα πολύ μεγάλη διαφορά».

 Κορονοϊός Ελλάδα: Βοήθεια στους αστέγους

Ειδικά για τους άστεγους ο Δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι «αυτή είναι η μεγαλύτερη μου έγνοια»  και αναφέρθηκε σε μια σειρά από μέτρα όπως η λειτουργία του συσσιτίου για 1.500 ανθρώπους καθημερινά με ενισχυμένα μέτρα υγιεινής για εργαζόμενους και ωφελούμενους, το κοινωνικό φαρμακείο που εξυπηρετεί 2.000 ανθρώπους κάθε μήνα, το κοινωνικό παντοπωλείο για 5.000 οικογένειες κάθε μήνα αλλά και τα συνεργεία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης που κάνουν καθημερινά streetwork για να παρέχουν μέτρα προστασίας σε ευάλωτες ομάδες  όπως οι άστεγοι και οι τοξικομανείς.

Μια νέα μορφή κοινωνικής κατοικίας

Παράλληλα είπε πως «ετοιμάζουμε ένα νέο κέντρο που θα συνδυάζει Κέντρο Ημέρας, Υπνωτήριο, αλλά και μια μορφή κοινωνικής κατοικίας για αυτούς που είναι άστεγοι για αρκετό καιρό, έτσι ώστε να μπορέσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα να δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους ένα χώρο».

Ενίσχυση των υπηρεσιών απολύμανσης

Ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στην σημαντική ενίσχυση των υπηρεσιών που ασχολούνται με το πλύσιμο και την απολύμανση της πόλης με 35 νέα πλυστικά οχήματα και δέκα νέες υδροφόρες: «Ήδη απολυμαίνουμε δημόσιους χώρους εδώ και αρκετές μέρες. Τώρα θα εντατικοποιήσουμε την προσπάθεια μας, γιατί ουσιαστικά τετραπλασιάζουμε το στόλο των πλυστικών που κάνουν και απολύμανση με ειδική μέριμνα για τα σημεία που συγκεντρώνουν πιο πολύ κόσμο. Για παράδειγμα, στάσεις λεωφορείων, παγκάκια. Εκεί είναι που πρέπει να γίνουν ψεκασμοί για να πετύχουμε την πρόληψη. Θα τα δείτε λοιπόν αυτά τα οχήματα να σαρώνουν όλη την πόλη, και τα επτά δημοτικά διαμερίσματα, όλες τις γειτονιές, για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την υγιεινή, την ασφάλεια και την προστασία».

Εύσημα στους εργαζομένους

Τέλος αναφέρθηκε στους εργαζόμενους στην Καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων λέγοντας: «Αισθάνομαι βαθιά την ανάγκη να πω ένα πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους δικούς μας ήρωες. Στους ήρωες της Καθαριότητας, σε όλα τα στελέχη του Δήμου τα οποία δεν το έχουν βάλει κάτω, και αν έκαναν μια φορά μια δύσκολη δουλειά πριν ένα μήνα, τώρα κάνουν δέκα φορές μια δύσκολη δουλειά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ισπανία κορονοϊός: Ντύθηκε τυραννόσαυρος και βγήκε στον δρόμο

Κορονοϊός Ελλάδα: Ο Ανδρέας Γεωργίου “δείχνει” τι θα κάνει όταν τελειώσει ο “εφιάλτης”

Βερύκιος κορονοϊός: Το “ξέσπασμα” για τους ηλικιωμένους

Σεξ και κορονοϊός: Ο άπιστος σύζυγος και το ταξίδι στην Ιταλία με την ερωμένη

Κρούσματα Ελλάδα – Ηλικίες: Ο χάρτης στη χώρα μας – “Οι 20χρονοι δεν είναι άτρωτοι”