Κορονοϊός αεροδρόμιο: Τεράστια επιχείρηση από τις 12 στο Ελ. Βενιζέλος

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός αεροδρόμιο: Τεράστια επιχείρηση από τις 12 στο Ελ. Βενιζέλος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Κορονοϊός αεροδρόμιο: Όσοι έρχονται από Αγγλία οδηγούνται σε ειδικό χώρο όπου υποβάλλονται από προσωπικό του ΕΟΔΥ στο τεστ κορονοϊού.

20.03.2020 | 14:51

Κορονοϊός αεροδρόμιο: Μια τεράστια επιχείρηση αστυνομικών, πυροσβεστών, Πολιτικής Προστασίας, υπαλλήλων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 12 το μεσημέρι της παρασκευής, στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στο πλαίσιο των μέτρων για αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού, όλοι οι επιβάτες, Έλληνες και αλλοδαποί, που φθάνουν στην Αθήνα με πτήσεις από χώρες του εξωτερικού, ενημερώνονται από ειδικούς και εφοδιάζονται με φυλλάδια γραμμένα σε τέσσερις γλώσσες, ότι υποχρεούνται να μείνουν σε χώρους που θα δηλώσουν γραπτά και ρητά, σε συγκεκριμένους χώρους σε καραντίνα για δέκα τέσσερις ημέρες.

Ιδιαίτερες είναι οι επιχειρήσεις που αφορούν τις πτήσεις και τους επιβάτες που φθάνουν από τη Μ. Βρετανία. Όχι μόνο ενημερώνονται και δηλώνουν ότι θα παραμείνουν σε καραντίνα επί δύο εβδομάδες, αλλά στο Αεροδρόμιο ήδη έχει αναπτυχθεί ομάδα γιατρών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας υγείας, που προχωρά σε εξέταση επί τόπου και ανάλογα με τα αποτελέσματα αποφασίζεται η περεταίρω ενέργεια της πολιτείας. Η επιχείρηση, για τις πτήσεις από Αγγλία θα συνεχίζεται μέχρι αργά τη νύχτα καθώς αναμένεται μέσα στην ημέρα να «μπλοκαριστούν» 600 επιβάτες.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Κορονοϊός αεροδρόμιο: Περιορισμός σε ειδικό χώρο

Όλοι οι επιβάτες των πτήσεων, οι δύο εκ των οποίων είναι από το Λονδίνο, θα περιορίζονται αρχικά σε ειδικό χώρο και στη συνέχεια θα υποβάλλονται στο τεστ, πριν τους δοθεί άδεια αποχώρησης με αποκλειστικό προορισμό τις κατοικίες τους και αναγκαστική 14ήμερη καραντίνα.

Σύσκεψη πολιτικής προστασίας

Στο Αεροδρόμιο πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του υφυπουργού Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και με τη συμμετοχή δεκάδων αξιωματούχων όλων εμπλεκόμενων φορέων.  Κατά τη σύσκεψη, όπως ανακοινώθηκε, εξετάστηκαν τα μέτρα που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή λόγω του κορονοϊού και για να διασφαλιστεί η συντονισμένη ενημέρωση των επιβατών που εισέρχονται στην χώρα μας σχετικά με τα ειδικά μέτρα που έχουν ληφθεί και την υποχρέωση της 14ημερης καραντίνας. Η σχετική notam για την 14ημερη καραντίνα ισχύει από σήμερα 20 Μαρτίου 2020 και ώρα 12.00.

Σε τέσσερις γλώσσες

Στην συνέχεια, ο Υφυπουργός επιθεώρησε τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στις αφίξεις του αεροδρομίου που δημιούργησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Ελευθέριος Βενιζέλος και στους οποίους ήδη έχει αρχίσει η διανομή ειδικών φυλλαδίων σε 4 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά). Το ενημερωτικό αυτό υλικό διανέμεται από προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος σε όλους όσοι εισέρχονται στην χώρα μας, σημειώνοντας ειδικότερα την υποχρέωση απαρέγκλιτης τήρησης της 14ημερης καραντίνας. Τέλος, σημειώνεται ότι ήδη έχει διανεμηθεί ειδικό έντυπο από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στις αρμόδιες Υπηρεσίες, το οποίο θα συμπληρώνεται από τους επιβάτες κατά την διάρκεια των πτήσεων, όπου θα δηλώνουν τα στοιχεία τους και τον τελικό προορισμό διαμονής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έβρος μετανάστες: Αλλαγή πλεύσης από την Τουρκία

Κρούσματα στην Ελλάδα – κορονοϊός: Εκτίμηση “βόμβα” από την καθηγήτρια Λινού

 

Exit mobile version