Κορονοϊός αεροδρόμιο: Επαναπατρίζονται Έλληνες από τη Μ. Βρετανία

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός αεροδρόμιο: Επαναπατρίζονται Έλληνες από τη Μ. Βρετανία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Κορονοϊός αεροδρόμιο: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας υποδέχεται τους 400 Έλληνες που επιστρέφουν αεροπορικώς με αεροπλάνο από το Λονδίνο.

20.03.2020 | 17:15

Κορονοϊός αεροδρόμιο: Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις πτήσεις με 400 Έλληνες αναμένεται να φθάσουν από το Λονδίνο στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Εκεί ια τεράστια επιχείρηση αστυνομικών, πυροσβεστών, Πολιτικής Προστασίας, υπαλλήλων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 12 το μεσημέρι. Στο πλαίσιο των μέτρων για αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού, όλοι οι επιβάτες, Έλληνες και αλλοδαποί, που φθάνουν στην Αθήνα με πτήσεις από χώρες του εξωτερικού, ενημερώνονται από ειδικούς και εφοδιάζονται με φυλλάδια γραμμένα σε τέσσερις γλώσσες, ότι υποχρεούνται να μείνουν σε χώρους που θα δηλώσουν γραπτά και ρητά, σε συγκεκριμένους χώρους σε καραντίνα για δέκα τέσσερις ημέρες.

Ιδιαίτερες είναι οι επιχειρήσεις που αφορούν τις πτήσεις και τους επιβάτες που φθάνουν από τη Μ. Βρετανία. Όχι μόνο ενημερώνονται και δηλώνουν ότι θα παραμείνουν σε καραντίνα επί δύο εβδομάδες, αλλά στο Αεροδρόμιο ήδη έχει αναπτυχθεί ομάδα γιατρών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας υγείας, που προχωρά σε εξέταση επί τόπου και ανάλογα με τα αποτελέσματα αποφασίζεται η περεταίρω ενέργεια της πολιτείας. Η επιχείρηση, για τις πτήσεις από Αγγλία θα συνεχίζεται μέχρι αργά τη νύχτα, καθώς αναμένεται μέσα στην ημέρα να «μπλοκαριστούν» 600 επιβάτες.

Κορονοϊός αεροδρόμιο: Περιορισμός σε ειδικό χώρο

Όλοι οι επιβάτες των πτήσεων, οι δύο εκ των οποίων είναι από το Λονδίνο, θα περιορίζονται αρχικά σε ειδικό χώρο και στη συνέχεια θα υποβάλλονται στο τεστ, πριν τους δοθεί άδεια αποχώρησης με αποκλειστικό προορισμό τις κατοικίες τους και αναγκαστική 14ήμερη καραντίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Όσοι… λιάζονταν τα «άκουσαν» από τον δήμαρχο στη Λαμία

Τραγική μικροπολιτική Κυρίτση, με φόντο τα κρούσματα

Έρχεται βοήθεια από την Κίνα – Επικοινωνία Δένδια με Κινέζο ΥΠΕΞ

Exit mobile version