Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βρετανία Κορονοϊός: Ένας ηλικιωμένος κοιτάζει τα άδεια ράφια – Εικόνα “γροθιά στο στομάχι”
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία Κορονοϊός: Ένας ηλικιωμένος κοιτάζει τα άδεια ράφια – Εικόνα “γροθιά στο στομάχι”

Βρετανία Κορονοϊός: Η συγκεκριμένη φωτογραφία πάντως έκανε τον γύρο του διαδικτύου με πολλούς να συγκινούνται με τον ηλικιωμένο κύριο.

Βρετανία Κορονοϊός: Μια σπαρακτική φωτογραφία ενός ηλικιωμένου που βρίσκεται σε σούπερ μάρκετ της Αγγλίας και τσεκάρει την λίστα του, ενώ γύρω του όλα τα ράφια είναι άδεια από πελάτες που έσπευσαν να πάρουν ότι βρουν μπροστά τους λόγω του κορωνοϊού, κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Ο ηλικιωμένος δείχνει να αναρωτιέται από πού θα μπορούσε να πάρει τα βασικά είδη, την ώρα που τα καταστήματα υποφέρουν από έλλειψη προϊόντων, μετά το πρωτόγνωρο κύμα καταναλωτών που έτρεξε να εφοδιαστεί, μετά τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον σε μια προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Μεγάλη Βρετανία. Τα κρούσματα στη Μεγάλη Βρετανία αγγίζουν τα 2.626, την ίδια ώρα που οι θάνατοι έφτασαν τους 71.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία, που δείχνει έναν ηλικιωμένο άνδρα να κοιτά την λίστα του ενώ γύρω του, στα ράφια δεν υπάρχει απολύτως τίποτα, τραβήχτηκε σε κατάστημα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ της χώρας, στο Έπσομ. Ωστόσο, η ίδια ή παρόμοια κατάσταση επικρατεί σε όλη την Αγγλία, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι προετοιμάζονται για εβδομάδες καραντίνας στο σπίτι. Μάλιστα, δεν έλειψαν οι σκηνές βίας, καθώς πολλοί πάλευαν να πάρουν τα απαραίτητα για την οικογένειά τους. Τα καταστήματα επιβάλλον πλέον αυστηρούς περιορισμούς στην αγορά προϊόντων πρώτης ανάγκης, όπως το βρεφικό γάλα σε σκόνη και τις πάνες, έως την παρακεταμόλη, τα απολυμαντικά χεριών, προϊόντα καθαρισμού, κονσέρβες, γάλα μακράς διάρκειας, ζυμαρικά και χαρτί υγείας.

«Δάκρυσα»: Τι έγραψαν στα social media για την εικόνα του ηλικιωμένου

Η συγκεκριμένη φωτογραφία πάντως έκανε τον γύρο του διαδικτύου με πολλούς να συγκινούνται με τον ηλικιωμένο κύριο. «Ω Θεέ μου, δάκρυσα» έγραψε ένας χρήσης στο Twitter, με έναν άλλον να προσθέτει «Είναι τόσο στενάχωρη αυτή η εικόνα. Τις προάλλες πήγα στο τοπικό μου σούπερ μάρκετ. Η ίδια κατάσταση. Με στενοχώρησε πολύ». Ένας άλλος ανέφερε: «Θέλω να δώσω σε αυτόν τον κύριο όλο το χαρτί υγείας που αγόρασα». Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως σε άλλες χώρες όπως στην Αυστραλία και την Γαλλία, οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ανακοίνωσαν πως θα εφαρμόσουν ειδικά μέτρα για τους ηλικιωμένους. Συγκεκριμένα, θα ανοίγουν τα καταστήματά τους μία ώρα νωρίτερα, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

https://twitter.com/frankbrunoboxer/status/1239978398388281345?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1239978398388281345&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fkosmos%2Fkoronoios-ntropiastiko-ilikiomenos-adeia-rafia

Κορονοϊός – Βρετανία: Κλείνουν και στην Αγγλία τα σχολεία από την Παρασκευή

Μετά την Ουαλία και τη Σκωτία, ήρθε την Τετάρτη η σειρά της Αγγλίας να κάνει γνωστό το κλείσιμο των δικών της σχολείων, σε μια προσπάθεια περιορισμού εξάπλωσης του κορωνοϊού. Στην ανακοίνωση προχώρησε ο Γραμματέας Εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου, Γκάβιν Ουίλιαμσον και επιβεβαίωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

«Από το απόγευμα της Παρασκευής, τα σχολεία θα κλείσουν μέχρι νεοτέρας. Είναι δύσκολο να συνεχιστεί η φυσιολογική λειτουργία τους, καθώς το διαθέσιμο προσωπικό μειώνεται» ανέφερε ο Ουίλιαμσον, συμπληρώνοντας πως «οι φετινές εξετάσεις δεν θα γίνουν».  Από την πλευρά του, ο Τζόνσον είπε πως «το κλείσιμο σχολείων είναι το λιγότερο σκληρό μέτρο που λαμβάνουμε, έχει τον μικρότερο αντίκτυπο». «Τώρα πρέπει να αυξήσουμε την πίεση, χάρη στον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων» συμπλήρωσε.

Επιπλέον, ανέφερε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να συνεργάζεται με ιδιωτικά σχολεία και νοσοκόμες, ώστε να προσφέρει υπηρεσίες στα παιδιά υπαλλήλων στον Δημόσιο Τομέα Υγείας, καθώς και σε ευπαθείς μαθητές. Όσο για την επανέναρξη λειτουργίας τους, ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε αδυναμία προσδιορισμού ημερομηνίας…

Βρετανία: Σκηνές χάους σε σούπερ μάρκετ για ένα πακέτο χαρτί υγείας

Σκηνές χάους διαδραματίστηκαν σε σούπερ μάρκετ στο Νότιγχαμ της Βρετανίας με καταναλωτές να δίνουν μάχη για να πάρουν στα χέρια τους ένα πακέτο με χαρτιά υγείας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο βίντεο φαίνεται η προσπάθεια των εργαζομένων στο σούπερ μάρκετ να ηρεμήσουν το έξαλλο πλήθος που τους ποδοπατά προκειμένου να προλάβει να αρπάξει έστω και ένα τεμάχιο της νέας παρτίδας χαρτιών υγείας που μόλις είχε τοποθετηθεί. Το βίντεο προκάλεσε ποικίλα σχόλια στα social media με αρκετούς να χρησιμοποιούν τον χαρακτηρισμό «ζώα» για τους πρωταγωνιστές του βίντεο.

Οι εικόνες αυτές καταγράφηκαν την ώρα που δημοσιεύματα μιλούν για «εκτόξευση» των πωλήσεων χαρτιών υγείας ακόμα και μέσω της Amazon τις πρώτες δύο εβδομάδες του Μαρτίου οπότε και ξεκίνησε να γίνεται αισθητή και στη Βρετανία η κρίση του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις