Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκία κορονοϊός: Τρίτος νεκρός ο πρώην αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων Ξηράς
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία κορονοϊός: Τρίτος νεκρός ο πρώην αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων Ξηράς

Τουρκία κορονοϊός: Ο Τούρκος υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι και η σύζυγος του Αϊτάτς Γιαμάν έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Τουρκία κορονοϊός: Σε τρία ανήλθαν τα θύματα του κορωνοϊού στην Τουρκία, σύμφωνα με δήλωση του τούρκου υπουργού Υγείας Φαχρετίν Κοτζά σήμερα στην τουρκική Εθνοσυνέλευση. Το τρίτο θύμα ήταν ο πρώην αρχηγός των τουρκικών δυνάμεων ξηράς, Αϊτάτς Γιαμάν, που πέθανε στο νοσοκομείο της Στρατιωτικής Ιατρικής Ακαδημίας (GATA). Ο Τούρκος υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι και η σύζυγος του Αϊτάτς Γιαμάν έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Την είδηση για τον θάνατο του 80χρονου στρατηγού την περασμένη Δευτέρα, αποκάλυψε ο γνωστός δημοσιογράφος Σαϊγκί Οζτούρκ και η είδηση επιβεβαιώθηκε σήμερα με γραπτή δήλωση του διευθυντή της παθολογικής κλινικής της Στρατιωτικής Ιατρικής Ακαδημίας.
Η επίσημη αιτία θανάτου είχε ανακοινωθεί αρχικά ως πνευμονία αλλά υπήρχαν φήμες ότι επρόκειτο για κορωνοϊό.

Τουρκία κορονοϊός: Τα 2 πρώτα κρούσματα

Η Τουρκία επιπρόσθετα, ανακοίνωσε αργά απόψε τον δεύτερο θάνατο από επιπλοκές του κορωνοϊού στη χώρα. Πρόκειται για έναν 61χρονο άνδρα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας που δήλωσε επίσης ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σχεδόν διπλασιάστηκε σε 191 από 98 που ήταν χθες.

“Τα αποτελέσματα των ελέγχων δείχνουν σήμερα ότι τα μέτρα είναι πολύ αναγκαία. Υπάρχουν 93 νέα διαγνωσμένα κρούσματα τα οποία άρχισαν να υποβάλλονται σε θεραπευτική αγωγή”, έγραψε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά στο Twitter. Ο αριθμός των κρουσμάτων είχε επίσης διπλασιαστεί χθες σε σχέση με προχθές, Δευτέρα. Ο πρώτος θάνατος στην χώρα ήταν ένας 89χρονος, ο οποίος μολύνθηκε από υπάλληλό του που είχε ταξιδέψει στην Κίνα.

Δείτε ακόμα

 Συλλήψεις για «προκλητικές αναρτήσεις»

Η ύποπτη “σιωπή” και ο στρατηγός που θάφτηκε κρυφά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις