Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ουκρανία κορονοϊός: Φορούσε στολή δύτη και εισήγαγε παράνομα μάσκες μέσω ποταμού
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία κορονοϊός: Φορούσε στολή δύτη και εισήγαγε παράνομα μάσκες μέσω ποταμού

Ουκρανία κορονοϊός: Συνελήφθη ο 29χρονος που φορούσε στολή δύτη και εισήγαγε παράνομα χειρουργικές μάσκες, μέσω ενός ποταμού, από την Ουκρανία στη Ρουμανία.

Ουκρανία κορονοϊός: Συνοριοφύλακες συνέλαβαν έναν άνδρα, που φορούσε στολή δύτη κι ο οποίος ομολόγησε ότι εισήγαγε παράνομα χειρουργικές μάσκες, μέσω ενός ποταμού, από την Ουκρανία στη Ρουμανία, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική συνοριοφυλακή. Οι ουκρανικές αρχές επισημαίνουν ότι αυτές οι μάσκες έχουν γίνει πλέον πιο δημοφιλείς από τα τσιγάρα στο λαθρεμπόριο προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη ζήτησή τους να έχει αυξηθεί κατακόρυφα λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Η Ουκρανία απαγόρευσε την εξαγωγή ιατρικών μασκών προκειμένου να ανταποκριθεί στις εγχώριες ανάγκες. Η σύλληψη του άνδρα ακολουθεί την κατάσχεση χιλιάδων μασκών σε συνοριακά σημεία ελέγχου και τη σύλληψη, επίσης, μια ομάδας που θεωρείται ύποπτη ότι επιχείρησε να κλέψει χειρουργικές μάσκες, με την απειλή όπλου, από έναν ιδιώτη πωλητή στο Κίεβο.

Ουκρανία κορονοϊός: Ομολόγησε ο συλληφθείς

Οι συνοριοφύλακες αντιλήφθηκαν τον 29χρονο όταν έβγαινε από το νερό στον ποταμό Τίσα. Επιχείρησε να διαφύγει και συνελήφθη αφού οι συνοριοφύλακες έριξαν μια προειδοποιητική βολή, περιγράφεται στη σχετική ανακοίνωση. «Ο συλληφθείς ομολόγησε ότι μετέφερε μάσκες στη γειτονική Ρουμανία» σημειώνεται στο δελτίο τύπου.

Ουκρανία κορονοϊός: Τα κρούσματα

Η ουκρανική κυβέρνηση επέβαλε χθες κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Κίεβο για να περιοριστει η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντένις Σμιγκάλ σε υπουργικό συμβούλιο που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. Προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί τα επιπλέον μέτρα που θα ληφθούν στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επιβάλλεται στην ουκρανική πρωτεύουσα. Η Ουκρανία έχει ήδη επιβάλει περιορισμούς σε πανεθνικό επίπεδο όσον αφορά τα καταστήματα, τα εστιατόρια και τα μέσα μεταφοράς.

Η Ουκρανία έχει καταγράψει 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένων δύο θανάτων. Το πρώτο κρούσμα επιβεβαιώθηκε στις 3 Μαρτίου. Χθες το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ένας βουλευτής εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό. «Το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι μεταξύ των 14 επίσημα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της χώρας βρίσκεται ένας βουλευτής», διευκρινίζει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις