Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Ελλάδα: Αισιόδοξο μήνυμα Tσιόδρα για το εμβόλιο
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα: Αισιόδοξο μήνυμα Tσιόδρα για το εμβόλιο

Κορονοϊός Ελλάδα: Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στην «δήθεν απόκρυψη κρουσμάτων».

Κορονοϊός Ελλάδα: Αισιόδοξα μηνύματα για τα πειράματα για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού εξέπεμψε, λελογισμένα, ο Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας ξεκίνησε στις ΗΠΑ η πρώτη πειραματική κλινική έρευνα για εμβόλιο που θα εξετάσει 45 ανθρώπους σε διαφορετικές δόσεις του νέου εμβολίου. «Ήδη 4 εθελοντές έχουν πάρει την πρώτη δόση. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται σε 3 μήνες, επομένως δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε μαζική παραγωγή εμβολίου πριν περάσει το καλοκαίρι».

Παράλληλα, τόνισε ότι «εξετάζουμε τη χορήγηση ορού από όσους θεραπεύτηκαν» και ότι από την Παρασκευή θα υπάρξουν μέτρα – ανακοινώσεις και για τους νεφροπαθείς. Όπως διευκρίνισε η χορήγηση ορού μελετάται από ομάδα αιματολόγων από το νοσοκομείο Αττικό υπό την ηγεσία της κυρίας Παππά και κ. Παπαγεωργίου και θα συζητηθεί στην επιτροπή. Θα γίνει με την μέθοδο της πλασμαφαίρεσης σε όσους έχουν σοβαρά προβλήματα, προκειμένου να πάρουν τα αντισώματα.

Κορονοϊός Ελλάδα: «Μην παρασύρουν τον κόσμο στον πανικό κάποιοι «επαΐοντες» συνάδελφοι»

«Πρόκειται για μονοκλωνικά αντισώματα που επιτίθενται στον ιο και παράγονται με διαγονιδιακές τεχνικές, Αλλά αυτό είναι οπωσδήποτε είναι τελικό μέτρο και χρειάζεται να γίνεται με ειδικά μηχανήματα, τα οποία υπάρχουν στην Ελλάδα» είπε. Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε με οργή και στους… ταξιδιώτες στα νησιά λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να έχουν εικόνα Δεκαπενταύγουστου», επισημαίνοντας πως δημιουργούνται κίνδυνοι για τους ηλικιωμένους νησιώτες.

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε επίσης και στην «δήθεν απόκρυψη κρουσμάτων» τονίζοντας ότι «παρακολουθούμε την πανδημία όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε με τακτικές που προτείνονται πανευρωπαϊκά. Η καταγραφή των σοβαρών κρουσμάτων είναι εξαντλητική. Αυτό το σύστημα μας δείχνει ένα καλό δείγμα της εξέλιξης του κορωνοϊού στη χώρα μας. Η στρατηγική μας στη νόσο έχει ως θεμέλιο λίθο την αλήθεια και τη διαφάνεια». «Μην παρασύρουν τον κόσμο στον πανικό κάποιοι «επαΐοντες» συνάδελφοι» πρόσθεσε.

46 νέα κρούσματα

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών, ανακοίνωσε 46 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Έτσι τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 464. Από αυτά, 72 είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 78 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 16 εκ των οποίων διασωληνωμένοι. 19 ασθενείς πήραν εξιτήριο.

Δείτε ακόμα

«Λουκέτο» σε όλα τα ξενοδοχεία της Ελλάδας – Απόφαση υπουργείου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις