Ολυμπιακή φλόγα: Ο κορονοϊός ανατρέπει την παράδοση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακή φλόγα: Ο κορονοϊός ανατρέπει την παράδοση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Ολυμπιακή φλόγα: Ασυνήθιστες εικόνες στο Παναθηναϊκό Στάδιο στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

19.03.2020 | 13:37

Ολυμπιακή φλόγα: Ο κορονοϊός έχει επιδράσει σε όλες τις πτυχές τις ζωής μας και μας έχει κάνει να αλλάξουμε τις συνήθειές μας. Η άδεια πόλη τείνει να γίνει οικεία εικόνα, ενώ σε ορισμένες περιοχές είναι όλα τόσο ακίνητα που έχεις σχεδόν την αίσθηση ότι περπατάς μέσα σε μια φωτογραφία. Ωστόσο, όσο κι αν όλα αυτά τείνουν να γίνουν καθεστώς, η εικόνα του άδειου Καλλιμάρμαρου κατά την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας δεν είναι ευκολοχώνευτη. Η τελετή, που δεν είχε σχέση με καμία από τις προηγούμενες, πραγματοποιήθηκε σήμερα και η Φλόγα παραδόθηκε στην Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020. Σημειωτέον ότι η διεξαγωγή των 32ων Ολυμπιακών αγώνων τίθεται εν αμφιβόλω, παρόλο που στην προχθεσινή τους τηλεδιάσκεψη οι «Αθάνατοι» επέλεξαν να μην πάρουν κάποια σχετική απόφαση.

Ως προς το τελετουργικό τώρα αυτό καθεαυτό, εντός του σταδίου διεξήχθη λαμπαδηδρομία με δύο Έλληνες αθλητές, τους Λευτέρη Πετρούνια και Κατερίνα Στεφανίδη, με την 30χρονη επικοντίστρια να ανάβει τη φλόγα στον βωμό. Αξίζει να σημειωθεί η Κατερίνα Στεφανίδη επέκρινε σε συνέντευξή της σε αμερικανικό δίκτυο την αναβλητικότητα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, καταγγέλλοντας ότι παίζει με τις ζωές των αθλητών.

Ολυμπιακή φλόγα: Σε ένα άδειο γήπεδο

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος εκφώνησε τον λόγο του, ενώ στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε μέσω video ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Τόκιο 2020, Γιοσίρο Μόρι. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΟΕ πήρε την Ολυμπιακή Φλόγα από την πρωθιέρεια Ξανθή Γεωργίου, την οποία παρέδωσε στην εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, Ναόκο Ιμότο, πρώην αθλήτρια της κολύμβησης με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 και υπεύθυνη εκπαίδευσης της UNICEF στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μέσι κορονοϊός: Απίστευτη ατάκα Ισπανίδας βιοχημικού

Ιταλία κορονοϊός: Η σύντροφος του Ρουγκάνι, έγκυος και θετική

Κορονοϊός-ποδόσφαιρο: Τα σενάρια για τη διεξαγωγή πλέι οφ και πλέι άουτ

Exit mobile version