Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης κορoνοϊός: Ολοκληρώθηκε ο κύκλος ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης κορoνοϊός: Ολοκληρώθηκε ο κύκλος ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών

Μητσοτάκης κορoνοϊός: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεδιάσκεψη με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και με τη Φώφη Γεννηματά.

Μητσοτάκης κορoνοϊός: Ολοκληρώθηκε σήμερα ο κύκλος ενημέρωσης πολιτικών αρχηγών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό, με τη συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 κ. Βαρουφάκη. Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεδιάσκεψη με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και με τη Φώφη Γεννηματά, για το θέμα του κορωνοϊού.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για το κυβερνητικό σχέδιο, απάντησε στις ερωτήσεις του και τόνισε ότι οποιαδήποτε εποικοδομητική πρόταση για την αντιμετώπιση της κατάστασης είναι καλοδεχούμενη, τόσο από τον ίδιο όσο και από τα αρμόδια υπουργεία. Και οι δύο τόνισαν τη σημασία του μηνύματος «Μένουμε Σπίτι».

Η βιντεοσυνομιλία του πρωθυπουργού με την Φώφη Γεννηματά

Επιπλέον, τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων που προτείνουν οι ειδικοί επιστήμονες εξέφρασε στη βιντεοσυνομιλία της με τον πρωθυπουργό η Φώφη Γεννηματά. Ειδικότερα για την εκκλησία τόνισε ότι δεν μπορεί να εξαιρεθεί από τα μέτρα μετατρέποντας τους ναούς σε κέντρα διάδοσης της πανδημίας του κοροναϊού. Η κυρία Γεννηματά κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για το άνοιγμα ΜΕΘ και ενός νοσοκομείου ανά περιφέρεια για τον κοροναϊό.

Μάλιστα πρότεινε αν χρειαστεί ακόμα και με επίταξη να ενταχθούν τα ιδιωτικά στο δημόσιο σύστημα υγείας. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατέθεσε επίσης τις απόψεις για τις ελληνικές διεκδικήσεις στο Eurogroup ενώ πρότεινε και μέτρα στήριξης της οικονομίας και των επιχειρήσεων.

«Συνάντηση» πρωθυπουργού με Κ. Βαρουφάκη

Σύμφωνα με σχετική εκτενή ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25, ο κ. Βαρουφάκης μετέφερε στον Πρωθυπουργό την στήριξη, «άνευ ενδοιασμού», του ΜέΡΑ25 στις προσπάθειες της κυβέρνησης να καθυστερήσει την μετάδοση του ιού και να μειώσει, κατά το δυνατόν, την μεταδοτικότητα ανά φορέα. «Είμαστε στο πλευρό σας, καθοδηγούμε στο μέτρο του εφικτού τον κόσμο που μας ακούει προς την κατεύθυνση των επιλογών σας», είπε στον πρωθυπουργό.

Πρόσθεσε: «Χθες ήδη από τηλεοπτικό κανάλι επικρότησα και υιοθέτησα τη συμβουλή σας να ερμηνεύουμε την αυτό-απομόνωσή μας όχι ως προσπάθεια να μην κολλήσουμε εμείς αλλά ως προσπάθεια να μην μεταδώσουμε τον ιό σε άλλους – δηλαδή κάνοντας την υπόθεση εργασίας ότι είμαστε όλοι φορείς». Πριν η συζήτηση περάσει στα οικονομικά μέτρα, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 πρότεινε να κλείσει σήμερα η Βουλή και οι συνεδριάσεις της, που έτσι κι αλλιώς, γίνονται παρουσία λίγων βουλευτών να γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις