Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Μπακοδήμου – Αργυρόπουλος: Η ανάρτηση στο Instagram και ο αστείος διάλογος
LIFESTYLE

Μπακοδήμου – Αργυρόπουλος: Η ανάρτηση στο Instagram και ο αστείος διάλογος

Μπακοδήμου - Αργυρόπουλος: Η παρουσιάστρια, Μαρία Μπακοδήμου έκανε μία ανάρτηση στο Instagram και έλαβε μία επική απάντηση από τον πρώην σύντροφό της, Δημήτρη Αργυρόπουλο.

Μπακοδήμου – Αργυρόπουλος: Η Μαρία Μπακοδήμου πόζαρε έχοντας μπροστά της ένα καλάθι με πορτοκάλια και «ανέβασε» αυτή την φωτογραφία στο instagram περνώντας ένα μήνυμα για γερό ανοσοποιητικό που οφείλουμε να έχουμε. Η παρουσιάστρια εξήγησε πως πρέπει να πίνουμε χυμούς και να τρώμε πορτοκάλια ώστε να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας. «Αυτές τις μέρες είναι σημαντικό να ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας. Ιδανικές για αυτό λένε οι επιστήμονες είναι οι βιταμίνες C και D. Τα πορτοκάλια είναι ιδανική πηγή για τη βιταμίνη C και με αφορμή αυτό το post αναζήτησα την ιστορία τους».

«Λοιπόν: Η πορτοκαλιά (κιτρέα η σινική, citrus sinensis) εισήχθη, σύμφωνα με τα βοτανολόγια, από την Κίνα ή κατά μία άλλη εκδοχή από την Ινδία, και διαδόθηκε στο δυτικό κόσμο από τους Πορτογάλους. Η πορτοκαλιά ήταν γνωστή από τα αρχαία χρόνια όμως η εντατική της καλλιέργεια άρχισε από το 10 μ.Χ. αιώνα στη βόρεια Αφρική».

Η «επική» απάντηση του Αργυρόπουλου

Συνεχίζει ακόμα γράφοντας: «Γύρω στο 1490 έφτασε στις μεσογειακές περιοχές από τους Πορτογάλους θαλασσοπόρους και πιθανολογείται ότι σε αυτούς οφείλει το όνομά της. Στα ελληνικά: πορτοκάλι, στα βουλγαρικά: πορtokan ή πορtokal, στα ρουμανικά:portocala. Ακόμη και στα περσικά το συναντάμε ως porteghal. Ήταν τελικά πορτοκάλια τα «χρυσά μήλα των Εσπερίδων» όπως μαθαίναμε στο σχολείο; Τα φρούτα που έκανε δώρο η Γη στον Δία και την Ήρα για το γάμο τους, τα μήλα που πήγε να κλέψει ο Ηρακλής; Πάντως από τα μυθολογικά μήλα των εσπερίδων προέρχεται πιθανότατα και ο γενικός χαρακτηρισμός της κατηγορίας φρούτων που ονομάζονται εσπεριδοειδή. Η μεγάλη οικογένεια του πορτοκαλιού περιλαμβάνει και το λεμόνι, το μανταρίνι, τη φράπα, το περγαμόντο και το νεράντζι».

Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 160 ποικιλίες πορτοκαλιάς. Οι πιο σημαντικές είναι οι Βαλέντσια, Χίου, Άρτας, Σουλτανί του Φόδελε, Σαγκουίνι ή αιματόσαρκο και η πλέον διαδεδομένη και επιτυχημένη ποικιλία Μέρλιν», έγραψε χαρακτηριστικά η Μαρία Μπακοδήμου. Από τους πρώτους που έσπευσαν να σχολιάσουν ήταν ο πρώην σύζυγός της Δημήτρης Αργυρόπουλος οποίος με το χιούμορ που τον διακρίνει έγραψε: «Αύριο να μας βάλεις τεστ να δούμε ποιος τα διάβασε».

Δείτε την ανάρτηση της Μπακοδήμου

Δείτε ακόμα

“Και έτσι ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι το να ζεις τη κάθε στιγμή δεν είναι ρομαντικό σενάριο…”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις