Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορωνοϊός Τουρκία: Κλείνει τα σύνορα με Ελλάδα και Βουλγαρία
ΚΟΒΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ

Κορωνοϊός Τουρκία: Κλείνει τα σύνορα με Ελλάδα και Βουλγαρία

Κορωνοϊός Τουρκία: Το κλείσιμο των συνόρων αποφάσισε η Τουρκία.

Κορωνοϊός Τουρκία: Η Τουρκία προχωρά στο κλείσιμο των χερσαίων της συνόρων με την Ελλάδα και την Βουλγαρία. Ο λόγος αυτής της απόφασης είναι η προσπάθεια αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού. Το κλείσιμο των χερσαίων της συνόρων με την Ελλάδα και την Βουλγαρία αναφέρθηκε από το Reuters, επικαλούμενο το τουρκικό TRT Haber. Η Τουρκία κλείνει τόσο τα ηπειρωτικά της σύνορα όσο και τα θαλάσσια με την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, θα σταματήσει και η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών. Οι μη Τούρκοι πολίτες που έχουν ταξιδέψει στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία τις τελευταίες 14 μέρες δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στην Τουρκία μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στις εμπορευματικές μεταφορές στις συνοριακές πύλες.

Κορωνοϊός Τουρκία: Πρώτος νεκρός στην χώρα

Τον πρώτο νεκρό από κορονοϊό ανακοίνωσε λίγες ώρες πριν η Τουρκία. Πρόκειται για έναν άνδρα 89 ετών που ήρθε σε επαφή με εργαζόμενο, που είχε έρθει από την Κίνα, όπως ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Υγείας σε συνέντευξη Τύπου. Ο Φαχρετίν Κοτζά ανακοίνωσε επίσης ότι τα κρούσματα στην Τουρκία ανέρχονται πλέον στα 98. Το πρώτο θύμα κορονοϊού στην Τουρκία είχε έρθει σε επαφή με Κινέζο υπάλληλο, που εργάζονταν στην Κίνα, ανέφερε ο Τούρκος υπουργός.

Την ίδια ώρα, σάλο έχει προκαλέσει εδώ και κάποιες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Τουρκίας η απροκάλυπτη παρέμβαση της τουρκικής αστυνομίας να φυγαδεύσει την κόρη του διευθυντή της Πολιτικής Αεροπορίας της Τουρκίας από το λεωφορείο που μετέφερε επιβάτες πτήσης από το Παρίσι σε νοσοκομείο προκειμένου να μπουν σε καραντίνα.

Δείτε ακόμα

Κλείνουν τα σύνορα της ΕΕ για 30 μέρες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις