Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ελληνικό γκρουπ – Τουρκία: Έλληνες έφυγαν για… διαλογισμό, την ώρα που “θερίζει” ο κορονοϊός
ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικό γκρουπ – Τουρκία: Έλληνες έφυγαν για… διαλογισμό, την ώρα που “θερίζει” ο κορονοϊός

Ελληνικό γκρουπ - Τουρκία: Περίπου 50 Έλληνες, 20 εξ αυτών από τη Θεσσαλία, και ειδικότερα από το Βόλο, ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχουν σε… σεμινάριο διαλογισμού ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η πανδημία του κορωνοϊού! 

Ελληνικό γκρουπ – Τουρκία: Ανησυχία και θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η είδηση ότι γκρουπ ταξιδιωτών από την Ελλάδα ταξίδεψε στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει σε σεμινάριο διαλογισμού την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η πανδημία του κορωνοϊού. Κατά την επιστροφή τους με πούλμαν, το γκρουπ εντοπίστηκε στην Εγνατία Οδό. Είχε ειδοποιηθεί ο ΕΟΔΥ και η ΕΛΑΣ και λήφθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη μη διασπορά του ιού.  Εμφανώς ενοχλημένη, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.  Κάνοντας λόγο για υγειονομική βόμβα σε μια περιοχή όπως η Μαγνησία που έχει χαμηλό ποσοστό κρουσμάτων, δήλωσε ότι «χρειάζεται ατομική συνείδηση, γι’ αυτό ζήτησα την παρέμβαση εισαγγελέα».  Όπως είπε η κ. Κολυνδρίνη, κάποιοι αποφάσισαν να διασκεδάσουν εν μέσω όλων αυτών ενώ ο κόσμος καταρρέει.

Τι είπε η Δωροθέα Κολυνδρίνη στο protothema.gr:

«Ένα γκρουπ με περίπου 50 Έλληνες ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή να ταξιδέψει στην Τουρκία , είχαμε ενημέρωση ότι θα επέστρεφαν την Τρίτη αλλά τελικά επέστρεψαν οι εκδρομείς τη Δευτέρα το βράδυ. Τη Δευτέρα το πρωί είχα ενημερώσει τον Υπουργό Υγείας , το γραφείο του Πρωθυπουργού, τον ΕΟΔΥ και τον Εισαγγελέα ότι υπάρχει οργανωμένο ταξίδι με 50 άτομα και οι οποίοι βρίσκονταν στην Κωνσταντινούπολη που τελούσε ήδη σε καραντίνα.

Από το γκρουπ αυτό, 30 άτομα ήταν Βορειοελλαδίτες και 20 Θεσσαλείς εκ των οποίων οι εννιά ήταν Βολιώτες. Επικοινωνήσαμε με έναν από αυτούς τους ταξιδιώτες , ο οποίος έδειχνε να μην έχει καμία επαφή με την ελληνική πραγματικότητα.Μάλιστα , δεν γνώριζε ότι θα έπρεπε για 14 ημέρες να μπει σε καραντίνα , σε κατ οίκον περιορισμό ,εφόσον ερχόταν από το εξωτερικό, βάση της υπουργικής οδηγίας που βγήκε τη Δευτέρα το πρωί.

Όλο αυτό μας θορύβησε , έτσι , λοιπόν εντοπίσαμε τα αυτοκίνητά τους τα οποία ήταν παρκαρισμένα σε δημόσιο πάρκινγκ για να μπορέσουν να επιστρέψουν, κάποιον άλλον οι γιατροί τον σταμάτησαν στην Εγνατία Οδό και του εξήγησαν πώς έχει η κατάσταση, η Ασφάλεια βρήκε από το πρακτορείο τα ονόματά τους και τους πήρε κατευθείαν τηλέφωνο. Αυτή τη στιγμή, ενημερωνόμαστε από την Ασφάλεια και τον ΕΟΔΥ κατά πόσο αυτοί οι άνθρωποι τηρούν τα μέτρα γιατί εγώ σε ανθρώπους που ξεκίνησαν εν μέσω κορωνοϊού να πάνε στην Κωνσταντινούπολη, δεν έχω καμία εμπιστοσύνη.

Είμαι εξοργισμένη γιατί ενώ η Ελλάδα δίνει τη δική της μάχη για να καταπολεμήσει τον ιό , προσπαθούμε να κρατήσουμε ισορροπίες , όλοι φωνάζουμε να μείνουμε στο σπίτι και αυτοί, όταν ήρθαμε σε επικοινωνία μαζί τους φαινόντουσαν σαν να είχαν πάει διακοπές».

Δείτε το βίντεο:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις