Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κορονοϊός-ποδόσφαιρο: Τα σενάρια για τη διεξαγωγή πλέι οφ και πλέι άουτ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κορονοϊός-ποδόσφαιρο: Τα σενάρια για τη διεξαγωγή πλέι οφ και πλέι άουτ

Κορονοϊός-ποδόσφαιρο: Όπως φαίνεται ο κορονοϊός έβαλε για τα καλά τροχοπέδη στην διεξαγωγή των πλέι οφ και των πλέι αουτ της Σούπερ Λίγκας. Έτσι οι αρμόδιοι ψάχνουν λύσεις…

Κορονοϊός-ποδόσφαιρο: Όπως φαίνεται ο κορονοϊός έβαλε για τα καλά τροχοπέδη στην διεξαγωγή των πλέι οφ και των πλέι αουτ της Σούπερ Λίγκας. Έτσι οι αρμόδιοι ψάχνουν λύσεις και ακούγονται πολλά σενάρια, ώστε να είναι ΟΛΟΙ ικανοποιημένοι. Ένα σενάριο που τελευταία ακούγεται πολύ, αφού δεν βρίσκονται διαθέσιμες ημερομηνίες για τα παιχνίδια των πλέι οφ και πλέι αουτ, είναι να ανακηρυχθεί, πιο σωστά να γίνει στέψη πρωταθλητή στην Σούπερ Λίγκα του Ολυμπιακού, αφού έκοψε πρώτος το νήμα των αγώνων της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και μάλιστα με διαφορά 7 βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, που ύστερα από την πρωτόδικη ποινή του έγιναν με την αφαίρεση άλλων 7 βαθμών 14.

Κάτι που σημαίνει πως ό,τι και να γίνει, η διαφορά τους είναι μη… αναστρέψιμη! Το ίδιο ισχύει και με την όποια διαφορά υπάρχει μεταξύ του ΠΑΟΚ και της τρίτης ΑΕΚ. Άρα οι δυο πρώτοι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μετέχουν στα προκριματικά των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ και οι υπόλοιπες ομάδες, εκτός του Παναθηναϊκού που η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έχει τιμωρήσει, στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, ανάλογα με την βαθμολογία τους!

από τον Γιώργο Κοντονή

Κορονοϊός-ποδόσφαιρο: Τα σενάρια για τα πλέι άουτ

Για τις ομάδες που είναι για τα πλέι άουτ, μπορεί να ισχύσει αυτό που πρόκειται να κάνουν οι Άγγλοι. Να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα. Ούτε ο Πανιώνιος, ούτε και ο Παναιτωλικός, που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Να υπάρξει λοιπόν αύξηση των ομάδων στην μεγάλη κατηγορία και από 14 να γίνουν 16 με την άνοδο του ΠΑΣ Γιάννινα και του Απόλλωνα Σμύρνης, του Απόλλωνα Αθηνών όπως τον λέγαμε παλιά! Βέβαια κάπως έτσι θα πρέπει να γίνει και στα πρωταθλήματα της Σούπερ Λίγκας 2 και στην Γ’ Εθνική! Το σενάριο αυτό επικρατεί όλων των άλλων που έχουν μπει στο τραπέζι για συζήτηση.

Για πρώτη φορά!

Το μεσημέρι της Τετάρτης σε τηλεδιάσκεψη της UEFA με τις Ευρωπαϊκές Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες συζητήθηκε η νέα κατάσταση που έχει προκύψει-δημιουργηθεί και στο Ποδόσφαιρο, με την…εισβολή του αόρατου και ύπουλου εχθρού, του κορονοϊού. Μετά από πολλές ώρες συζήτησης και προτάσεις που ακούστηκαν, η UEFA ανακοίνωσε και επίσημα την αναβολή του Euro 2020, το οποίο θα γίνει το καλοκαίρι του 2021.

Όλα μετατίθενται

Επίσης έγινε γνωστό πως όλα τα Τουρνουά και όλες οι φιλικές συναντήσεις που ήταν προγραμματισμένες αυτό τον καιρό, θα μετατεθούν σε άλλες ημερομηνίες. Εν τω μεταξύ θα γίνουν μεγάλες προσπάθειες ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι διοργανώσεις πρωταθλημάτων και ευρωπαϊκών αγώνων μέχρι και τις 30 Ιουνίου. Όπως ειπώθηκε, τα ευρωπαϊκά παιχνίδια θα γίνονται τα Σαββατοκύριακα και τα εθνικά πρωταθλήματα τις καθημερινές. Και όλα αυτά… κορονοϊού επιτρέποντος!

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις