Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καλαμάτα Κορωναϊός: Γιατρός βρέθηκε θετικός στον ιό
ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμάτα Κορωναϊός: Γιατρός βρέθηκε θετικός στον ιό

Καλαμάτα Κορωναϊός: Έχουν ήδη ληφθεί κι άλλα δείγματα, τέσσερα εκ των οποίων βγήκαν αρνητικά ενώ αναμένονται οι απαντήσεις σε δέκα ακόμα περιπτώσεις.

Καλαμάτα Κορωναϊός: Θετικός στον κορωνοϊό εντοπίστηκε ένας γιατρός στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Ο γιατρός του Νοσοκομείου Καλαμάτας βρίσκεται ήδη σε κατ΄οίκον περιορισμό ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη του διοικητή του Νοσοκομείου, Γιώργου Μπέζου με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η γρήγορη εξάπλωση του ιού.

Σημειώνεται ότι έχουν ήδη ληφθεί κι άλλα δείγματα, τέσσερα εκ των οποίων βγήκαν αρνητικά ενώ αναμένονται οι απαντήσεις σε δέκα ακόμα περιπτώσεις. Σήμερα Τρίτη 17/3/2020 και ύστερα από ενημέρωση που είχαμε από το Εργαστήριο Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, από τα τελευταία πέντε (5) δείγματα που είχαν σταλεί από το Νοσοκομείο Καλαμάτας βρέθηκαν τα τέσσερα (4) αρνητικά και το ένα (1) θετικό. Το Νοσοκομείο Καλαμάτας βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό και συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για την διαχείριση της συγκεκριμένης περίπτωσης. Συνιστάται ψυχραιμία και αισιοδοξία”.

Θετικός στον ιό, γιατρός στο Ιπποκράτειο

Την ίδια ώρα, είκοσι ένας υγειονομικοί στην Ωτορινολαρυγγολογική (ΩΡΛ) κλινική Ιπποκράτειο τέθηκαν σε καραντίνα επτά ημερών, καθώς ένα γιατρός βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό χωρίς να έχει ιστορικό. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρόκειται για 11 άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό και 10 γιατρούς. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η κλινική κλείνει για απολύμανση και οι ασθενείς μεταφέρονται. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μεταξύ αυτών που τέθηκαν σε καραντίνα είναι και ο πρόεδρος της.

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε καθηγητής σε Εσπερινό Λύκειο της Νίκαιας. Ο καθηγητής παρουσιάζει ήπια συμπτώματα ενώ οι αρμόδιες Αρχές συνιστούν ψυχραιμία στους γονείς των μαθητών, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ. Να σημειωθεί πως έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης ώστε να βρεθεί αν έχει νοσήσει κάποια από τις επαφές του καθηγητή. Στα 352 ανέρχονται συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ οι θάνατοι είναι τέσσερις.

Δείτε ακόμα

Ιπποκράτειο: Σε καραντίνα 21 υγειονομικοί – Γιατρός βρέθηκε θετικός

Θετικός στον ιό καθηγητής σε Εσπερινό Λύκειο στη Νίκαια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις