Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άδειες αστυνομικών – Κορονοϊος: Αναστέλλονται με απόφαση Χρυσοχοΐδη
ΕΛΛΑΔΑ

Άδειες αστυνομικών – Κορονοϊος: Αναστέλλονται με απόφαση Χρυσοχοΐδη

Άδειες αστυνομικών - Κορονοϊος: Η απόφαση υπογράφεται από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου.

Άδειες αστυνομικών – Κορονοϊος: Την αναστολή χορήγησης όλων των αδειών στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση, όπως αναφέρεται, εξ αιτίας της “εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού“αποφάσισε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στην απόφαση, η οποία υπογράφεται από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι προβλέπεται: “Αναστολή στη χορήγηση των κανονικών και βραχειών αδειών στο ένστολο προσωπικό όλων των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, από 17-3-2020 μέχρι νεωτέρας, προς αντιμετώπιση όλως εξαιρετικών και εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών, και ειδικότερα την εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, με τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς της”.

Με αιτιολογούμενη απόφαση

Με την ίδια απόφαση διευκρινίζεται ότι άδειες στους αστυνομικούς δίνονται μόνο “σε εξαιρετικές περιπτώσεις  για σοβαρούς προσωπικούς ή οικογενειακούς λόγους, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση των αρμοδίων για την έγκριση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του π.δ.27/1986 (Α΄ 11)”. Στην ίδια απόφαση, η οποία ελήφθη και υπεγράφη μετά από πρόταση προς την πολιτική ηγεσία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη, γίνεται σαφές ότι προβλέπονται και εξαιρέσεις σε “εξαιρετικές περιπτώσεις για προσωπικούς ή οικογενειακούς λόγους”.

Εξαιρετικές περιπτώσεις

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι “σε εξαιρετικές περιπτώσεις να χορηγηθούν άδειες στο ένστολο προσωπικό της ελληνικής Αστυνομίας που έχει απόλυτη ανάγκη για σοβαρούς προσωπικούς η οικογενειακούς λόγους με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση αρμοδίων για την έγκρισή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του Π.Δ. 27/ 1986(Α 11)”.

Ολόκληρη η διαταγή όπως εκδόθηκε από το υπουργείο Προστασίας του πολίτη είναι η παρακάτω.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις