Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Συναυλία Αγγλία: Ο Κορονοϊός θερίζει, οι Stereophonics “βγήκαν” και έγινε χαμός
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλία Αγγλία: Ο Κορονοϊός θερίζει, οι Stereophonics “βγήκαν” και έγινε χαμός

Συναυλία Αγγλία: Οι χιλιάδες φαν των Stereophonics αψήφησαν τον κίνδυνο να κολλήσουν τον φονικό κορωνοϊό και στριμώχτηκαν ο ένας κολλητά στον άλλον.

Συναυλία Αγγλία: Απίστευτες είναι οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τις δύο συναυλίες που έδωσε το συγκρότημα «Stereophonics» σε Μάντσεστερ και Κάρντιφ εν μέσω της πανδημίας του Κορονοϊού. Παρά τις συστάσεις των ειδικών, τους χιλιάδες νεκρούς και τα εκατοντάδες κρούσματα το Manchester Arena, χωρητικότητας 21.000 θεατών αλλά και το Motorpoint Arena χωρητικότητας 5.000 θεατών γέμισαν ασφυκτικά από θαυμαστές του συγκροτήματος. Οι εικόνες αυτές έρχονται την ώρα που η Βρετανία παίρνει χαλαρά μέτρα για τη διαχείριση της εξάπλωσης του Κορονοϊού και ενώ Ιταλία και Ισπανία έχουν τεθεί σε καραντίνα θρηνώντας μέχρι σήμερα 1.809 και 292 θύματα αντίστοιχα.

Όπως ήταν αναμενόμενα οι εικόνες που ανέβηκαν μάλιστα στα social media από το ίδιο το συγκρότημα προκάλεσαν αντιδράσεις από πολίτες που χαρακτήρισαν ανεύθυνα ακόμη και τα μέλη του συγκροτήματος δεδομένων των συνθηκών που στο βωμό του χρήματος επέλεξαν να αψηφήσουν τον κίνδυνο και να πραγματοποιήσουν τις προγραμματισμένες τους συναυλίες.

Κορονοϊός Αγγλία: Οργή στο Twitter, αλλά και υποστηρικτές

Πάντως, αρκετοί χρήστες στα social media «κατακεραύνωσαν» την μπάντα, αποκαλώντας τα μέλη της ανεύθυνα και επισημαίνοντας ότι ο εγωκεντρισμός τους μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες.

Η Mirror αναφέρει χαρακτηριστικά κάποιες από τις αναρτήσεις χρηστών:

«Είναι μια τόσο εγωιστική πράξη! Τα άτομα στο κοινό μάλλον δεν κινδυνεύουν λόγω της νεαρής τους ηλικίας, αλλά μπορεί να κολλήσουν πιο μεγάλους φίλους, συγγενείς και συναδέλφους τους»

«Ζω στην Ιταλία. Δεν μπορούμε να βγούμε από το σπίτι μας. 2000 άνθρωποι έχουν πεθάνει και είμαστε μόνο στην αρχή. Αυτού του βαθμού η απερισκεψία σε αφήνει άφωνο. Καλή τύχη φίλοι μου»

«Το γεγονός ότι δεν ακυρώθηκε το event με ξεπερνά. Απίστευτη ανευθυνότητα»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτυχημένη μπάντα βρίσκεται εν μέσω μιας περιοδείας στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη. Σύμφωνα με το site τους, οι επόμενες προγραμματισμένες συναυλίες είναι στο Λονδίνο, την Ελβετία, την Ολλανδία και την Ιρλανδία, ωστόσο δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν θα πραγματοποιηθούν.

Σύμφωνα με τη Mirror, όταν ρωτήθηκε ο μάνατζερ της μπάντας για τη συναυλία στο Κάρντιφ και την κατακραυγή, η απάντηση ήταν «ουδέν σχόλιο», ενώ παράπεμψε τους δημοσιογράφους στους υπεύθυνους του χώρου διεξαγωγής και στις τοπικές Αρχές.

Οι Stereophonics δημιουργήθηκαν το 1992 και είναι άκρως αγαπητοί στη χώρα τους, αλλά και παγκοσμίως. Έχουν κυκλοφορήσει επτά στούντιο άλμπουμ, πέντε εκ των οποίων έφτασαν στην κορυφή των Βρετανικών τσαρτς. Το 2005, το τραγούδι τους Dakota, έφτασε στην πρώτη θέση των σινγκλς στη Βρετανία.

6.200 δρομείς σε ημιμαραθώνιο

Την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού έχουν ξεπεράσει τα 1.174 και οι νεκροί τους 21, τόσο οι τοπικές αρχές όσο και οι απλοί πολίτες δεν δείχνουν διάθεση για να πάρουν μέτρα πρόληψης. Τα μεγάλα αθλητικά event που γίνονται στην Ευρώπη έχουν ανασταλεί μέχρι νεωτέρας, ενώ και στην Αγγλία μπήκε λουκέτο τόσο στην Premier League και στα λοιπά εθνικά πρωταθλήματα όσο και στον Μαραθώνιο του Λονδίνου. Παρ’ όλα αυτά, οι αρχές του Μπαθ θεώρησαν πως δεν συντρέχει λόγος για να ματαιώσουν τον ημιμαραθώνιο της πόλης, απόστασης 21 χιλιομέτρων με τη δικαιολογία ότι δεν έχει υπάρξει επιδημία στην περιοχή. Κάπως έτσι, περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι βρέθηκαν στριμωγμένοι για την αφετηρία το πρωί της Κυριακής (15/3).

Δείτε ακόμη

Οι Έλληνες έδωσαν το μεγαλύτερο χειροκρότημα σε γιατρούς και νοσηλευτές! (vids)

“25η Μαρτίου θα έχουμε 5.000 κρούσματα” – Τρομακτική πρόβλεψη Έλληνα καθηγητή

«Μη γίνεις σαν τον Γιώργο»: Το νέο βίντεο της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις