Ιταλία κορονοϊός: Νεκρός ο διάσημος Ιταλός αρχιτέκτονας Βιτόριο Γκρεγκότι

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ιταλία κορονοϊός: Νεκρός ο διάσημος Ιταλός αρχιτέκτονας Βιτόριο Γκρεγκότι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ιταλία κορονοϊός: Η σύζυγος του Γκρεγκότι, Μαριάνα Μάτσα, νοσηλεύεται επίσης στο ίσιο νοσοκομείο του Μιλάνου.

16.03.2020 | 09:43

Ιταλία κορονοϊός: Πέθανε σε ηλικία 92 ετών ο διάσημος Ιταλός αρχιτέκτονας Βιτόριο Γκρεγκότι, από κορωνοϊό, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ. Ο Γκρεγκότι, που είχε συμβάλει στον σχεδιασμό του γηπέδου των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης το 1992, πέθανε από πνευμονία την Κυριακή, μετά την νοσηλεία του στο Μιλάνο, έχοντας αρρωστήσει από κορωνοϊό, ανέφερε η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera και το πρακτορείο Ειδήσεων AGI. Ο διάσημος Ιταλός αρχιτέκτονας είχε σχεδιάσει επίσης το γήπεδο Μαράσι στη Γένοβα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 στην Ιταλία και το θέατρο της Όπερας Archibaldi στο Μιλάνο, ένα φουτουριστικό σχέδιο που βοήθησε στην ολοκλήρωση της σεζόν, όσο ανακαινιζόταν η Σκάλα του Μιλάνου από το 2002 έως το 2004.
«Μάστορας της διεθνούς αρχιτεκτονικής»

Αποτίοντας φόρο τιμής, ο συνάδερφός του, Ιταλός αρχιτέκτονας Στέφανο Μπόρι, αποκάλεσε τον Γκρεγκότι «μάστορα της διεθνούς αρχιτεκτονικής» που δημιούργησε την ιστορία του πολιτισμού μας». «Τι μεγάλη θλίψη» έγραψε στο Facebook. Η σύζυγος του Γκρεγκότι, Μαριάνα Μάτσα, νοσηλεύεται επίσης στο ίσιο νοσοκομείο του Μιλάνου, αναφέρει η Corriere della Sera, χωρίς να παράσχει περισσότερες πληροφορίες. Να σημειωθεί πως η Ιταλία πλήττεται πολύ σκληρά από τον κορωνοϊό, με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να φτάνει χθες στα 24.747 ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 1.809.

Ιταλία κορονοϊός: Κλείνουν το Βατικανό

Το Βατικανό προσαρμόζεται στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον κορωνοϊό σε ολόκληρη την Ιταλία. Όλες οι θρησκευτικές τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας του Καθολικού Πάσχα  θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. Αναμένεται να μεταδοθούν μέσω διαδικτύου και από την τηλεόραση, όπως συμβαίνει και τώρα με τα μηνύματα και τις ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου. Θεωρείται πολύ πιθανό να ακυρωθεί και η παραδοσιακή Via Crucis στο Κολοσσαίο, παρουσία του Ποντίφικα, που γίνεται τη Μεγάλη Παρασκευή των καθολικών. Συνήθως συμμετέχουν χιλιάδες πιστοί, καθώς πρόκειται για την αναπαράσταση της πορείας του Ιησού προς τον Γολγοθά. Ο Φραγκίσκος επέτρεψε μόνον να ανοίξουν οι εκκλησίες της Ρώμης  για μια ανθρώπινη επαφή των κληρικών με τους πιστούς, χωρίς θεία κοινωνία και χωρίς λειτουργίες.

Τεστ και για όσους δεν νοσούν από κορωνοϊό

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η προσπάθεια πρόληψης και αντιμετώπισης της όλης κατάστασης. Στην περιφέρεια του Βένετο αποφασίσθηκε να γίνουν άλλα 15.000 τεστ για την ανίχνευση του ιού σε πολίτες που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Θεωρείται πολύ πιθανό να ακυρωθεί και η παραδοσιακή Via Crucis στο Κολοσσαίο, παρουσία του Ποντίφικα, που γίνεται τη Μεγάλη Παρασκευή των καθολικών Ο στόχος είναι να αποφευχθεί η ανεξέλεγκτη μετάδοση της ασθένειας από ανθρώπους που είναι φαινομενικά υγιείς.  Η δε Λομβαρδία καταγγέλλει ότι έχουν εξαντληθεί οι θέσεις στην μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής του Μιλάνου, Ατίλιο Φοντάνα, έχει έρθει επανειλημμένα σε ανοικτή σύγκρουση με την κυβέρνηση της Ρώμης, κατηγορώντας την ότι θα έπρεπε να λάβει ακόμη δραστικότερα μέτρα. Τώρα η Λομβαρδία περιμένει να λάβει από  την Γερμανία νέο εξοπλισμό για την τεχνητή υποστήριξη της αναπνοής των ασθενών. Ο κύριος στόχος είναι να μην εξελιχθεί η πόλη του Μιλάνου σε μια νέα, μεγάλη εστία μετάδοσης της νόσου, όπως είχε συμβεί στην περιοχή της μικρής πόλης του Λόντι πριν τρεις εβδομάδες.

Δείτε ακόμη

Εικόνες σοκ στη Βρετανία – Χιλιάδες άτομα σαν “σαρδέλες” στις συναυλίες των Stereophonics!

“25η Μαρτίου θα έχουμε 5.000 κρούσματα” – Τρομακτική πρόβλεψη Έλληνα καθηγητή

«Μη γίνεις σαν τον Γιώργο»: Το νέο βίντεο της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι»

Exit mobile version