Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Κορονοϊός: Είναι η ώρα να δείξουμε υπευθυνότητα, μένουμε σπίτι
ΠΕΤΣΑΣ: ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ

Μητσοτάκης Κορονοϊός: Είναι η ώρα να δείξουμε υπευθυνότητα, μένουμε σπίτι

Μητσοτάκης Κορονοϊός: Νέο μήνυμα στους πολίτες, μέσω Twitter, στέλνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μητσοτάκης Κορονοϊός: Υπευθυνότητα ζητά από όλους τους πολίτες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναπαραγωγή του βίντεο του ΕΟΔΥ, που δείχνει τα μέτρα για την καθυστέρηση στη διασπορά του κορωνοϊού, με στόχο να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να ακολουθήσουμε όλοι τις οδηγίες των ειδικών. «Να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Να μείνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο σπίτι» αναφέρει στο twitter.

Αναλυτικά, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει:

«Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες. Είναι η ώρα να δείξουμε υπευθυνότητα: Να ακολουθήσουμε όλοι τις οδηγίες των ειδικών. Να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Να μείνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο σπίτι».

Αρνητικός στο τεστ για κορωνοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπεβλήθη στο τεστ κορωνοϊού και τα αποτελέσματά του ήταν αρνητικά. Αυτό δήλωσε σήμερα απαντώντας σε σχετική ερώτηση η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Α. Πελώνη, συμπληρώνοντας ότι αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα και στα τεστ που έγιναν στα μέλη της οικογένειας του Πρωθυπουργού. Παράλληλα, η κ. Πελώνη ενημέρωσε ότι με δεδομένο ότι η σύζυγος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα βρέθηκε θετική στον ιό, όλοι οι εργαζόμενοι στο Μέγαρο Μαξίμου υποβλήθηκαν στο τεστ, με τα αποτελέσματα να είναι όλα αρνητικά.

«Ο πρωθυπουργός έχοντας έρθει σε επαφή με πάρα πολύ κόσμο έχει εξεταστεί για το τεστ του κορωνοϊού και είναι αρνητικός και είναι καλά στην υγεία του, αρνητικοί είναι και η οικογένειά του. Έχουν εξεταστεί και άλλα στελέχη στο Μέγαρο Μαξίμου, επίσης είναι αρνητικά στον κορωνοϊό». Σύμφωνα με πληροφορίες σε τεστ για τον κορωνοϊό υπεβλήθησαν και όσοι ήρθαν σε επαφή με τον πρωθυπουργό.

Έρχονται κι άλλα μέτρα

«Πρέπει να μείνουμε σπίτι όλοι μας. Αυτή την ώρα έχει σημασία όπως λένε οι εισηγήσεις των ειδικών να περιορίσουμε τη διασπορά του κορωνοϊού», επανέλαβε με νέες δηλώσεις του ο Στέλιος Πέτσας. «Να επεκτείνουμε την καμπύλη αύξησης των κρουσμάτων σε βάθος χρόνου, ώστε το Σύστημα Υγείας να μπορέσει να διαχειριστεί όλα τα περιστατικά, ιδίως για τις ευάλωτες ομάδες, και να μην έχουμε πρόβλημα στη διαχείριση επειγόντων περιστατικών που θα χρειαστούν νοσηλεία», είπε και αναφέρθηκε στο παράδειγμα της δικής του οικογένειας:

«Εμείς είχαμε το θέμα της συζύγου μου, που ήταν θετική στον κορωνοϊό. Ευτυχώς το σπίτι επιτρέπει να απομονωθεί σε έναν χώρο και στον άλλο χώρο να είμαι εγώ με τα παιδιά. Είναι καλά στην υγεία της. Από την Παρασκευή έχει πάψει να έχει δέκατα και σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών αν συνεχίσει έτσι μία, δύο ακόμη μέρες θα θεωρήσουμε ότι αυτή η περιπέτεια έχει μείνει οριστικά πίσω. Απλώς θα περιμένουμε κάποιες μέρες ακόμη -σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των ειδικών- για να μην μπορεί να μεταδίδεται. Αυτό που έχει σημασία είναι να ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών».

Θα ρυθμισθεί το θέμα με την Εκκλησία

Μιλώντας στην ΕΤ1 ο κ. Πέτσας είπε ότι ο πρωθυπουργός μίλησε με τον Αρχιεπίσκοπο για να μπει τέλος στο θέμα που υπάρχει με τον τρόπο λειτουργίας των Εκκλησιών. «Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν δοκιμάζεται η πίστη μας, αλλά δοκιμάζεται η συλλογική μας ωριμότητα και επομένως πρέπει να πάρουμε μέτρα αποφυγής συνωστισμού. Αναμένουμε σήμερα την απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Αλλά νομίζω ότι το μήνυμα είναι σαφές σε όλους: Η Κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσει τη δημόσια υγεία. Υπάρχει αρκετή ωριμότητα -απ’ ό,τι έχω δει από τις τελευταίες ανακοινώσεις και από την Ιερά Σύνοδο και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και από μεμονωμένους Μητροπολίτες- ώστε να οδηγηθούμε σε μία φυσιολογική αυτορρύθμιση της Εκκλησίας».

Για το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι θα ληφθούν και άλλα. «Κάθε μέρα αξιολογείται η κατάσταση. Σκοπός είναι να προλάβουμε. Έχουμε πει ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί και πολλές φορές νωρίτερα απ’ ό,τι θα χρειαστεί, γιατί είναι καθοριστικό να προλάβουμε τη διασπορά στην αρχή», επανέλαβε.

Ενίσχυση ρευστότητας-Προστασία θέσεων απασχόλησης

«Εμείς ζητάτε δύο πράγματα: Το πρώτο είναι, όλα τα μέτρα που θα χρειαστεί να ληφθούν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και έχουν δημοσιονομικό κόστος, να εξαιρεθούν από τους συγκεκριμένους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν επιβληθεί στα κράτη-μέλη, είτε αυτό είναι ένα πρόγραμμα ενισχυμένης εποπτείας, όπως στην Ελλάδα, είτε είναι το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης για τις άλλες χώρες. Το δεύτερο είναι -επειδή η οικονομική διαταραχή θα είναι μεγάλη και το Α.Ε.Π. θα έχει μία σημαντική μείωση το δεύτερο τρίμηνο ή και από την αρχή του πρώτου τριμήνου του 2020- να υπάρξει μία μείωση των στόχων. Νομίζω και τα δύο θα αποφασιστούν, στο γενικό τους πλαίσιο, σήμερα στο Eurogroup, ώστε από αύριο να είμαστε σε θέση να εξειδικεύσουμε τα μέτρα που θα πάρουμε για να στηρίξουμε την ελληνική οικονομία σε δύο επίπεδα. Το πρώτο είναι ενίσχυση ρευστότητας και το άλλο είναι η προστασία των θέσεων απασχόλησης».

Δείτε ακόμη

Κορωνοϊός: 21 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 352 συνολικά

Τι κάνουμε με ρούχα και παπούτσια – 14 οδηγίες του ΙΣΑ

Κορωνοϊός: Νέες συμβουλές της Apple για να καθαρίσετε σωστά το iPhone

Έρευνα: Πιο δύσκολος από τον Έμπολα ο κορωνοϊός – 1 στους 10 κολλάει από κάποιον χωρίς συμπτώματα

ΑΤΜ, χαρτονομίσματα, πόμολα – Τι να αποφεύγετε για να μην κολλήσετε Covid 19

Τραγωδία στην Ισπανία: 21χρονος το νεότερο θύμα του Covid 19- Είχε λευχαιμία

Η κυβέρνηση κατεβάζει “ρολά” – Σκληρά μέτρα για τον κορονοϊό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις