Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Καθάρισμα ασημικών: 3 έξυπνα κολπάκια για να γίνουν ολοκαίνουρια
PLUS

Καθάρισμα ασημικών: 3 έξυπνα κολπάκια για να γίνουν ολοκαίνουρια

Καθάρισμα ασημικών: Είναι αλήθεια ότι το ασήμι είναι ένα ευαίσθητο υλικό καθώς μαυρίζει πολύ εύκολα.

Καθάρισμα ασημικών: Τα επίσημα δείπνα και οι γιορτές απαιτούν ένα περιποιημένο τραπέζι με ωραία διακόσμηση και σερβίτσια. Ήρθε η ώρα να βγάλεις επιτέλους από το συρτάρι τα ασημικά που έχεις. Τα άφησες όμως αχρησιμοποίητα για πολύ καιρό και είναι ήδη μαυρισμένα και θαμπά. Το καθάρισμα ασημικών τότε πρέπει να γίνει προτεραιότητά σου. Είναι αλήθεια ότι το ασήμι είναι ένα ευαίσθητο υλικό καθώς μαυρίζει πολύ εύκολα, δηλαδή οξειδώνεται όταν δεν χρησιμοποιείται, γι’ αυτό χρειάζεται συνεχή φροντίδα.

Τα διάφορα ασημένια αντικείμενα όπως μαχαιροπίρουνα, κηροπήγια και πιατέλες αλλά και τα κοσμήματα είναι ιδανικά για ειδικές περιστάσεις. Ακόμη και για σένα που είσαι λάτρης και τα χρησιμοποιείς συχνά, το σωστό και εντατικό γυάλισμα θα τους χαρίσει την τέλεια όψη και θα τα συντηρήσει για χρόνια. Εμείς συγκεντρώσαμε όλους τους φυσικούς τρόπους με υλικά που βρίσκονται στο σπίτι σου ώστε το καθάρισμα ασημικών να γίνει μία εύκολη διαδικασία χωρίς κόπο.

1. Οδοντόκρεμα ✔

Με ένα νωπό στραγγισμένο πανί και λίγη λευκή οδοντόκρεμα τρίψε μαλακά τα μεγάλα ασημικά σου όπως πιατέλες. Για πιο μικρά όπως τις άκρες των μαχαιροπίρουνων ή κοσμήματα και καρφίτσες με δύσκολα σημεία, αντί για το πανί πάρε μία οδοντόβουρτσα. Πρόσεχε οι κινήσεις σου να είναι μαλακές για να μην τα γρατζουνίσεις και τα καταστρέψεις. Ειδικά για τα κοσμήματα που μπορεί να περιέχουν πέτρες και διαμαντάκια.

2. Ξύδι & σόδα ✔

Τα δύο αγαπημένα φυσικά καθαριστικά και γυαλιστικά ενώνονται για να ενισχύσουν το καθάρισμα ασημικών. Σε ένα μπολ βάλε μισή κούπα ζεστό ξύδι και δύο κουταλάκια μαγειρικής σόδας. Αφού ηρεμίσουν οι αφροί από την αντίδραση, ρίξε τα ασημικά σου και άφησέ τα για δύο με τρεις ώρες να δράσει το μείγμα. Έπειτα, ρίξε μπόλικο νερό για να τα ξεπλύνεις και περίμενε να στεγνώσουν πριν τα σκουπίσεις. Έτοιμα, καθαρά και λαμπερά.

3. Γάλα & λεμόνι ✔

Σου φαίνεται περίεργος ο συδνυασμός; Θα πειστείς μόλις το εφαρμόσεις στο καθάρισμα ασημικών. Σε ένα μπολ βάλε 1 ½ κούπα νερό, ½ γάλα και 1 κουταλιά χυμό λεμονιού. Βούτηξε τα ασημικά σου και άφησέ τα μέσα στο μείγμα όλο το βράδυ για να δράσει. Την επόμενη μέρα ξέβγαλέ τα και στέγνωσέ τα καλά. Αν η συνταγή δεν σε ικανοποίησε πλήρως, μπορείς να επαναλάβεις την διαδικασία για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις