Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μουσείο Ακρόπολης διευθυντής: Αλλαγή στο πόστο της διεύθυνσης
ΕΛΛΑΔΑ

Μουσείο Ακρόπολης διευθυντής: Αλλαγή στο πόστο της διεύθυνσης

Μουσείο Ακρόπολης διευθυντής: Τις υποψηφιότητες θα αξιολογήσει η νέα ειδική επιτροπή που συστάθηκε από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Μουσείο Ακρόπολης διευθυντής: Εντός των επόμενων ημερών θα εκδοθεί από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού η εγκριτική απόφαση σχετικά με την Διεθνή Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για την θέση του διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης. Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανακοίνωσε σήμερα την συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής. Η ίδια, θα αναλάβει την ευθύνη να αξιολογήσει τους ενδιαφερόμενους. Κατόπιν θα εισηγηθεί στην ίδια ποιος αποτελεί την καταλληλότερη επιλογή για το καίριο αυτό πόστο.

Συγκεκριμένα η Υπουργός αποδέχθηκε την εισήγηση του Δ.Σ. του Μουσείου, όπως αυτή αποφασίστηκε στην 7/4.3.2020 Συνεδρία του. Σύμφωνα με το ΠΔ 64/2013 «Οργανισμός του Μουσείου Ακρόπολης», άρθρο 4, παρ. 2, ο Γενικός Διευθυντής του Μουσείου επιλέγεται με βάση αιτιολογημένο πρακτικό Ειδικής Επιτροπής Επιλογής, η οποία συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και απαρτίζεται από Έλληνες και ξένους ειδικούς διεθνούς κύρους ή με διεθνή αναγνώριση και σχετικούς με τους σκοπούς του Μουσείου Ακροπόλεως, μετά από εισήγηση του Δ.Σ. του Μουσείου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις