Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συλλήψεις για κορονoϊό: Χειροπέδες σε 45 άτομα, αυστηρή προειδοποίηση Χρυσοχοΐδη
ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις για κορονoϊό: Χειροπέδες σε 45 άτομα, αυστηρή προειδοποίηση Χρυσοχοΐδη

Συλλήψεις για κορονoϊό: Πολύ γρήγορα αυξάνονται οι συλλήψεις για παραβίαση των προληπτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Συλλήψεις για κορονoϊό: Σε σαράντα πέντε συλλήψεις υπευθύνων για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού, έχει προχωρήσει σε όλη την Ελλάδα η Αστυνομία από τις 12 του μηνός όταν και δημοσιοποιήθηκαν τα πρώτα απαγορευτικά μέτρα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Είτε της λειτουργίας φροντιστηρίων είτε της λειτουργίας καταστημάτων, τα είδη των οποίων ορίζονται σαφώς στις ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, από την Πέμπτη 20 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά σε όλη την επικράτεια σαράντα τρεις παραβάσεις  για τις οποίες συνελήφθησαν σαράντα πέντε άτομα.

Δώδεκα στην Αττική, έξι στη Δυτική Ελλάδα, έξι στη Θεσσαλία, πέντε στη Δυτική Μακεδονία, πέντε στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, τρεις στην Κρήτη, τρεις  στο Νότιο Αιγαίο, τρεις  στην Πελοπόννησο, δύο στην Ήπειρο και ένας στη Θεσσαλονίκη.

Από φροντιστήρια, κομμωτήρια, καφετέριες μέχρι και ΚΑΠΑ, αλλά και επιχείρηση εντός εμπορικού κέντρου

Οι συλληφθέντες, προσθέτει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, κατελήφθησαν να λειτουργούν χώρους, όπως φροντιστήρια, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, Κ.Α.Π.Η., καφετέριες – καφενεία, κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών εντός εμπορικού κέντρου, κ.λ.π,  για τους οποίους ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Μέχρι την έκδοση της ανακοίνωσης, ήταν γνωστό ότι η Αστυνομία στην Αττική μόνο είχε προχωρήσει σε οκτώ συλλήψεις (σ.σ. έγιναν δώδεκα) ιδιοκτητών καταστημάτων που βρέθηκαν ανοικτά παρά την απαγόρευση για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, έχει προχωρήσει η Ελληνική Αστυνομία.

Γυμναστήρια, κομμωτήρια, μπαρ

Πρόκειται κατά βάση για γυμναστήρια, κομμωτήρια, μπαρ και καταστήματα περιποίησης νυχιών τα οποία άνοιξαν παρά τη δημοσιοποίηση της απαγόρευσης. Συγκεκριμένα, σε Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Πατήσια, Κυψέλη και Παλαιό Φάληρο, οι αστυνομικοί συνέλαβαν και οδήγησαν στο αυτόφωρο προσωρινά υπεύθυνους ή ιδιοκτήτες. Χθες το βράδυ εντόπισαν το γυμναστήριο στη Νέα Σμύρνη που ήταν ανοιχτό και μέσα υπήρχε κόσμος που έκανε γυμναστική ενώ στην Κυψέλη ένα μπαρ όπου ιδιοκτήτης φέρεται να είναι ένας αλλοδαπός ήταν ανοιχτό με τους θαμώνες μέσα στο κατάστημα. Δύο κομμωτήρια σε Πατήσια και Π. Φάληρο, ένα κουρείο στην Καλλιθέα και ένα κέντρο αισθητικής στα Πατήσια ήταν επίσης ανοικτά.

Στο κομμωτήριο στο Παλαιό Φάληρο συνελήφθησαν και οι τρεις ιδιοκτήτες που κούρευαν τα ραντεβού τους.

Στο πλαίσιο αυτό και ενώ η χώρα μας βιώνει μία πρωτοφανή κατάσταση που ανάλογη δεν έχει αντιμετωπίσει, η κυβέρνηση στέλνει αυστηρό μήνυμα σε όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα υγιεινής, ώστε να προστατευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερο εμείς αλλά και οι ευπαθείς ομάδες. Μετά την ανακοίνωση των συλλήψεων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προέβη σε ανακοίνωση – προειδοποίηση για εκείνους, τους ελάχιστους όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, που δεν πειθαρχούν. Τονίζει δε, πως αν η κατάσταση συνεχιστεί, οι παραβάτες “θα αντιμετωπιστούν ανάλογα”.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Προστατέψτε τον εαυτό σας και τους άλλους

“Είμαστε σε κατάσταση υπεύθυνης στάσης. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Ο καθένας και η καθεμία οφείλουν να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Έτσι προστατεύουν τους δικούς τους ανθρώπους και τους συνάνθρωπους τους. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα. Από όλες και όλους. Η αστυνομία κάνει ελέγχους και φροντίζει για την εφαρμογή του νόμου. Υπάρχουν ωστόσο ελάχιστοι που δεν πειθαρχούν. Όσοι δεν πειθαρχούν πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουν αυτό το δικαίωμα, η συμπεριφορά αυτή συνιστά δημόσιο κίνδυνο. Εάν συνεχίσουν θα αντιμετωπισθούν ανάλογα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Δείτε ακόμη

Μητσοτάκης: Κάνουμε τα πάντα, αλλά να ξέρουμε πως άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις