Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορονοϊός Ιταλία: Ανατριχιαστικοί είναι οι αριθμοί των κρουσμάτων και των θανάτων
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Ιταλία: Ανατριχιαστικοί είναι οι αριθμοί των κρουσμάτων και των θανάτων

Κορονοϊός Ιταλία: Τόνοι ιατρικού υλικού στη χώρα που μετρά πάνω από 1.000 νεκρούς.

Κορονοϊός Ιταλία: Σοκάρουν οι αριθμοί των κρουσμάτων, αλλά και των θανάτων από τον κορωνοϊό στην Ιταλία. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στην γείτονα χώρα είναι πλέον 1.266, ενώ 250 θάνατοι σημειώθηκα μόνο το τελευταίο 24ωρο. Παράλληλα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα είναι συνολικά 17.660, ενώ σε μια ημέρα σημειώθηκαν 2.547 νέες μολύνσεις. Την ίδια στιγμή, 1. 439 ασθενείς ιάθηκαν, ενώ χθες ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 1.258 . Στην Λομβαρδία έχουν καταγραφεί συνολικά 9.820 κρούσματα και 890 νεκροί, ενώ στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια οι μολύνθηκαν 2.263 άνθρωποι και οι νεκροί, είναι 201. Τέλος, στο Βενέτο σημειώθηκαν 1595 μεταδόσεις και υπάρχουν 42 νεκροί.

Κινέζοι ειδικοί έφτασαν στην Ιταλία για την πανδημία

Εννέα Κινέζοι ειδικοί στον κορονοϊό και πολλοί τόνοι υγειονομικής βοήθειας έφθασαν σήμερα στην Ρώμη με ειδική πτήση για να συνδράμουν την Ιταλία, την πλέον πληγείσα χώρα της Ευρώπης, έγινε γνωστό από πηγή του αεροδρομίου της ιταλικής πρωτεύουσας. Η Κίνα, από την οποία ξεκίνησε η πανδημία, στο τέλος του 2019, και στο έδαφος της οποίας ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται σημαντικά, άρχισε να στέλνει ειδικούς για τον νέο ιό σε πολλές χώρες.

Μετά το Ιράκ και το Ιράν, ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας Γκενγκ Σουάνγκ ανακοίνωσε χθες την αποστολή «εννεαμελούς ομάδας με υλικό που προορίζεται για την εντατική θεραπεία, προϊόντα ιατρικής προστασίας και άλλο υλικό». Οι Κινέζοι ειδικοί, φορώντας μάσκες, έγιναν δεκτοί από αξιωματούχους του ιταλικού υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο.

Με την ίδια πτήση μεταφέρθηκαν «αναπνευστήρες και υλικό για αναπνευστική υποστήριξη, ηλεκτροκαρδιογράφοι, δεκάδες χιλιάδες προστατευτικές μάσκες και άλλο υγειονομικό υλικό», διευκρίνισε ο πρόεδρος του ιταλικού Ερυθρού Σταυρού Φραντσέσκο Ρόκα. Οι εννέα ειδικοί, έξι άνδρες και τρεις γυναίκες, συνοδευόμενοι από τον αντιπρόεδρο του κινεζικού Ερυθρού Σταυρού Γιανγκ Χουιτσλάν και από έναν διαπρεπή καθηγητή καρδιοπνευμονολόγο εντατικολόγο, είναι εντατικολόγοι, παιδίατροι και νοσηλευτές που διαχειρίσθηκαν την κρίση του ιού στην Κίνα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ που επικαλείται το reuters.

Δείτε ακόμη

Ο ιός χτύπησε και την ΕΛΑΣ – Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα

O Πέδρο Σάντσεθ κήρυξε την Ισπανία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Αυξήθηκαν τα κρούσματα στην Τουρκία – Έκτακτα μέτρα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις