Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

07

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / ΗΠΑ κορωνοϊός: Ο Τραμπ κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

ΗΠΑ κορωνοϊός: Ο Τραμπ κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

ΗΠΑ κορωνοϊός: Ο Αμερικανός πρόεδρος κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, ανακοινώνοντας πως 50 δισ. δολάρια καθίστανται διαθέσιμα σε Πολιτείες.

ΗΠΑ κορωνοϊός: Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας του κορωνοϊού. Ο Αμερικανός Πρόεδρος απευθύνθηκε στον αμερικανικό λαό με νέα μέτρα αναφορικά με την επιδημία του κορνωοϊου στις ΗΠΑ. Τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν καταγραφεί 1.678 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, μια αύξηση 414 κρουσμάτων σε σύγκριση με τον προηγούμενο απολογισμό τους, κι ότι ο αριθμός των θανάτων από τη νόσο ανέβηκε στους 41.

Με την κήρυξη εκτάκτου ανάγκης ο Ντόναλντ Τραμπ αποκτά επιπλέον εξουσία ως ομοσπονδιακή κυβέρνηση ώστε να μπορεί να διοχετεύει πόρους μεταξύ των Πολιτειών και των τοπικών κυβερνήσεων. Σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ η ενέργειά του αυτή θα του δώσει πρόσβαση σε 50 δις δολάρια προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιδημία του κορωνοϊού. Στο διάγγελμά του ο Αμερικανός Πρόεδρος κάλεσε τις 50 Πολιτείες να συστήσουν κέντρα έρευνας και διαχείρισης της πανδημίας, καθώς και να ενεργοποιήσουν σχέδιο δράσης.

Με την κίνησή του αυτή, ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορεί να άρει κανονισμούς και νομοθεσίες, δίνοντας περισσότερη ευελιξίας στο σύστημα υγείας, προκειμένου να καταπολεμήσουν την πανδημία του κορωνοϊού. Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε πως θα είναι διαθέσιμα μέσα στην επόμενη εβδομάδα μισό εκατομμύριο τεστ για τον κορωνοϊό.

Δείτε ακόμη

Θετική στον ιό η σύζυγος του Πέτσα – Η ανάρτηση στο Facebook

Κορωνοϊός: Η Αλβανία κλείνει τα σύνορα με την Ελλάδα

“Μαζί θα το περάσουμε” – Κάτοικοι στη Νάπολι τραγουδούν τον εθνικό ύμνο από τα μπαλκόνια

O Πέδρο Σάντσεθ κήρυξε την Ισπανία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις