Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Συγγρού: Ποιοι βρίσκονται πίσω από την πυρκαγιά – Δύο συλλήψεις
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Συγγρού: Ποιοι βρίσκονται πίσω από την πυρκαγιά – Δύο συλλήψεις

Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Συγγρού: Οι δύο συνδιαχειριστές του ξενοδοχείου καθώς επίσης και δύο υπάλληλοί τους, κατηγορούνται για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 5/12/2019 σε γνωστό ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Συγγρού 123 στην Αθήνα.

Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Συγγρού: Οι συνδιαχειριστές του ξενοδοχείου της λεωφόρου Συγγρού στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά το πρωινό της 5ης Νοεμβρίου με αποτέλεσμα τρεις σοβαρά τραυματίες, κατηγορούνται ως οι ηθικοί αυτουργοί του εμπρησμού με φυσικούς αυτουργούς δύο Πακιστανούς εργαζόμενου του ξενοδοχείου.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τέσσερις μήνες από την ημέρα που κινδύνεψαν να καούν ζωντανοί μέσα στα δωμάτια του ξενοδοχείου και στους άλλους χώρους, δεκάδες άνθρωποι, οι οποίοι έζησαν φρικτές στιγμές αγωνίας μέχρι τη διάσωσή τους, η Αστυνομία ανακοίνωσε την εξιχνίαση της σοβαρής υπόθεσης. Συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί οι οποίοι παρά την αρχική τους άρνηση μπροστά στα στοιχεία που τους παρουσιάστηκαν στο Τμήμα εγκλημάτων Κατά Ζωής, φέρονται να ομολόγησαν ότι αυτοί ήταν που με με μπιτόνια βενζίνης προκάλεσαν την πυρκαγιά στο ξενοδοχείο. Φέρονται να ομολόγησαν ακόμη ότι εντολείς τους ήταν οι συνδιαχειριστές της  ξενοδοχειακής επιχείρησης στη Λεωφόρο Συγγρού. Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν συλληφθεί.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την πολύμηνη έρευνα της Ασφάλειας Αττικής, οι συνδιαχειριστές του ξενοδοχείου έδωσαν εντολή στους δύο αλλοδαπούς εργάτες, να πυρπολήσουν δύο δωμάτια του ξενοδοχείου, στον πρώτο και στον δεύτερο όροφο του συγκροτήματος αντίστοιχα. Ως κίνητρο της εντολής προβάλλεται το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου επί της λεωφόρου Συγγρού 123, όπου λειτουργούσε το ξενοδοχείο, βρισκόταν σε διαμάχη με τους συνδιαχειριστές για μια οικονομική διαφορά κοντά στις 900.000 ευρώ.

Η μη καταβολή ενοικίων

Ποσό που φαίνεται ότι προέκυψε από την μη καταβολή των ενοικίων επί μήνες. Μάλιστα η υπόθεση είχε πάρει και το δικαστικό δρόμο καθώς κάθε ημέρα σχεδόν στην επιχείρηση βρίσκονταν δικαστικοί επιμελητές. Έτσι έγινε και την ημέρα που ξέσπασε η πυρκαγιά σε δύο δωμάτια του ξενοδοχείου. Στη ρεσεψιόν είχαν φθάσει οι δικαστικοί επιμελητές. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, έφθασαν στην εξιχνίαση μέσα από μια σειρά στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνά τους.

Τι είπαν στις καθαρίστριες

Διαπίστωσαν  ότι οι δύο Πακιστανοί εργαζόμενοι είχαν ζητήσει από άτομα, τα οποία εργάζονταν στον τομέα καθαριότητας του ξενοδοχείου, να τους ανοίξουν τα δωμάτια και στη συνέχεια να απομακρυνθούν από τους ορόφους, χωρίς να εξηγήσουν το γιατί. Οι αστυνομικοί, κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν είχαν τη βοήθεια από βιντεοληπτικό υλικό να τσεκάρουν τα γεγονότα που περιγράφονταν και αυτό τους δημιούργησε υποψίες.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι συνδιαχειριστές-άνδρας, γυναίκα- είχαν δώσει εντολή από την προηγούμενη ημέρα στον υπεύθυνο ηλεκτρονικής διαχείρισης του ξενοδοχείου, να απενεργοποιήσει τις κάμερες ασφαλείας χωρίς να του δοθεί καμία εξήγηση για το γιατί. Οι αστυνομικοί φέρονται να βρήκαν βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο εικονίζεται ο υπεύθυνος να των συστημάτων να μπαίνει στο συγκεκριμένο γραφείο και λίγο αργότερα να διακόπτεται η λειτουργία του εσωτερικού κυκλώματος καμερών. Έτσι αναζήτησαν βιντεοληπτικό υλικό και έξω από το ξενοδοχείο.

Μετέφεραν μπιτόνια από φορτηγό

Οι ίδιες πληροφορίες τους φέρουν να βρήκαν βίντεο στο οποίο φαίνονται οι δύο Πακιστανοί υπάλληλοι να μεταφέρουν από έναν σταθμευμένο  φορτηγάκι δύο  μπιτόνια, να τα τοποθετούν σε ένα καρότσι και στη συνέχεια να βάζουν πάνω τους κλινοσκεπάσματα για να τα μεταφέρουν προφανώς μέσα στο ξενοδοχείο. Η βεβαιότητα ότι η πυρκαγιά ήταν έργο εμπρηστών και όχι τυχαία, είχε δημιουργηθεί και από το γεγονός ότι στα απομεινάρια από πλαστικό δοχείο που εντοπίστηκαν στα δύο δωμάτια, είχαν βρει ίχνη βενζίνης.

Όλα αυτά τα στοιχεία υπεβλήθησαν σε εισαγγελέα και ανακριτή. Ο δεύτερος εξέδωσε εντάλματα σύλληψης βάσει των οποίων οι δύο Πακιστανοί συνελήφθησαν και τελικά ομολόγησαν. Ισχυρίστηκαν ότι είχαν πάρει εντολή από έναν  από τους συνδιαχειριστές να προμηθευτούν βενζίνη και να ακολουθήσουν το σχέδιο, που είχε αποφασιστεί.

Στην εντατική μια γυναίκα

Από τον εμπρησμό, υπενθυμίζει η Αστυνομία στην ανακοίνωσή της, προκλήθηκαν σωματικές βλάβες σε τρία άτομα, με σοβαρότερη την κατάσταση αλλοδαπής γυναίκας, η οποία εισήχθη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου της Αττικής, όπου διασωληνώθηκε και παρέμεινε νοσηλευόμενη για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις