Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / NBA κορωνοϊός: Ο Ρούντι Γκομπέρ απολογείται – “Νιώθω ντροπή”
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

NBA κορωνοϊός: Ο Ρούντι Γκομπέρ απολογείται – “Νιώθω ντροπή”

NBA κορωνοϊός: Ο Ρούντι Γκομπέρ είχε προσπαθήσει να κάνει πλάκα την περασμένη Δευτέρα για το θέμα του κορονοϊού, ακουμπώντας όλα τα μικρόφωνα των δημοσιογράφων.

NBA κορωνοϊός: Ο Ρούντι Γκομπέρ που ήταν ο πρώτος αθλητής της NBA που διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό, προχώρησε σε μια σχετική ανάρτηση στο Instagram. Αρκετές ώρες μετά την διάγνωση και εν μέσω του πανικού που έχει καταβάλλει την κοινότητα της Λίγκας, ο Γάλλος σέντερ αποφάσισε να κάνει μια ανάρτηση μιλώντας από καρδιάς για την περιπέτειά του, αλλά και για τις σκέψεις του.  Από όσο μάλιστα έγινε γνωστό, δεν υπάρχει πρόθεση ούτε για αποβολή του από κάποια μελλοντικά παιχνίδια, αλλά ούτε και να του βάλει πρόστιμο επειδή έπιασε τα μικρόφωνα και αστειεύτηκε με τον ιό.

Η ανάρτηση του Ρούντι Γκομπέρ

«Θέλω να ευχαριστήσω άπαντες για το ενδιαφέρον και την υποστήριξη τις τελευταίες 24 ώρες. Έχω βιώσει τόσα συναισθήματα από τη στιγμή που έμαθα τη διάγνωση μου. Κυρίως φόβο, άγχος και ντροπή! Το πρώτο και πιο σημαντικό είναι ότι θα ήθελα να απολογηθώ δημόσια στους ανθρώπους τους οποίους ενδεχομένως έβαλα σε κίνδυνο. Εκείνη τη στιγμή δεν είχα ιδέα ότι είχα νοσήσει.

Ελπίζω η ιστορία μου να λειτουργήσει ως προειδοποίηση ώστε άπαντες να το πάρουν σοβαρά. Θα κάνω τα πάντα να υποστηρίξω τις προσπάθειες με αυτή την εμπειρία, όπως και να τους μάθω να αποτρέψουν τη διάδοση του ιού. Θα αναρρώσω πλήρως. Σας ευχαριστώ ξανά για τη στήριξη. Πρέπει όλοι να ακολουθήσουν τα βήματα για να μείνουν ασφαλείς και υγιείς».

 

Αυτό που προκάλεσε αίσθηση είναι πως ο Γκομπέρ ταξίδεψε κανονικά με την ομάδα ενώ ήταν άρρωστος (δεν πήγε στο γήπεδο ωστόσο). Είναι δεδομένο πως ήταν μαζί με τους συμπαίκτες του όλες αυτές τις ημέρες.

Ο Γκομπέρ δέχεται έντονη κριτική, τόσο γιατί ταξίδεψε στην Οκλαχόμα για το παιχνίδι, θέτοντας σε κίνδυνο τους συμπαίκτες του, αλλά και πολύ κόσμο ακόμη, καθώς και γιατί δύο ημέρες πριν, σε συνέντευξη Τύπου, ειρωνευόταν για τον κορωνοϊό, ακουμπώντας τους δημοσιογράφους και τα μικρόφωνα με περιπαικτικό τρόπο.

«Το ΝΒΑ αναβάλλεται για τουλάχιστον ένα μήνα»

Το ΝΒΑ θέλει να δώσει την ευκαιρία στις ομάδες της Λίγκας να ηρεμήσουν για τα καλά από τον φόβο του κορωνοϊού. Πανικός υπήρξε στις τάξεις της «μαγικής Λίγκας» από χθες το βράδυ, όταν ο Ρούντι Γκομπέρ βρέθηκε θετικός σε κορωνοϊό με την διοργανώτρια αρχή να αποφασίζει την αναβολή των αγωνιστικών υποχρεώσεων μέχρι νεωτέρας. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μπρούς Αρθουρ, το ΝΒΑ σήμερα ενημέρωσε τις ομάδες πως το πρωτάθλημα θα αναβληθεί για τουλάχιστον ένα μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μετά τον Γάλλο σέντερ, έγινε γνωστό πως και ο συμπαίκτης του στους Γιούτα Τζαζ, Ντόνοβαν Μίτσελ έχει προσβληθεί από τον ιό, ενώ εκτός από τους συμπαίκτες του έχουν μπει σε καραντίνα και οι Τορόντο Ράπορς.

Φουρνιέ: Ξέσπασε κατά των συμπαικτών του Γκομπέρ

Έξαλλος με τους συμπαίκτες του συμπατριώτη του, Ρούντι Γκομπέρ, ήταν ο Εβάν Φουρνιέ, όπως έδειξε μέσα από τα social media. Ο γκαρντ-φόργουορντ των Μάτζικ παρέθεσε το τιτίβισμα του γνωστού δημοσιογράφου Άντριεν Βοϊναρόφσκι, στο οποίο παρέθεσε την είδηση σχετικά με τον Ντόνοβαν Μίτσελ, μαζί με μαρτυρίες παικτών των Τζαζ αναφορικά με την συμπεριφορά του Γκομπέρ.

Ο ίδιος στο πρώτο του ποστ ανέφερε πως “Όλοι εσείς αλήθεια ρίχνεται το φταίξιμο σε εκείνον;”, ενώ στην συνέχεια, απαντώντας σε σχόλιο για το περιστατικό με τα μικρόφωνα, είπε: “Αν νομίζετε πως κόλλησε τον ιό επειδή άγγιξε αυτά τα μικρόφωνα είστε ανόητοι”.

Έπειτα, με νέο του tweet έγραψε “Δηλαδή τώρα ‘δίνετε’ κόσμο. Σπουδαίοι συμπαίκτες”, ενώ απαντώντας σε έναν χρήστη που σχολίασε το συμβάν ανέφερε “Μιλάς ανώνυμα σε δημοσιογράφους και χρεώνεις με καταστάσεις τους συμπαίκτες σου; Ναι, εντάξει φίλε¨.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις