Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιταλία κορονοϊός: Η αιχμηρή ανάρτηση Ελληνίδας από το αποκλεισμένο Μιλάνο
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία κορονοϊός: Η αιχμηρή ανάρτηση Ελληνίδας από το αποκλεισμένο Μιλάνο

Ιταλία κορονοϊός: Η γυναίκα μιλά για το αυτονόητο: Ο πανικός και ο φόβος δεν είναι ποτέ καλοί σύμβουλοι.

Ιταλία κορονοϊός: Το ξέσπασμα του κορωνοϊού χαρακτηρίζεται πλέον ως πανδημία από τον ΠΟΥ ενώ τα κρούσματα στην Ιταλία έχουν εκτοξευτεί. Στην Ελλάδα, μιλάμε πλέον για τον πρώτο νεκρό, έναν 66χρονο άνδρα. Όλο και περισσότερες ανθρώπινες ιστορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο που δέχονται τις επιπτώσεις του ιού μοιράζονται τη δική τους περιπέτεια ή εμπειρία στα social media. Άνθρωποι που νοσούν, που εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες, αποκλεισμένοι ή σε καραντίνα, προσπαθούν να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν με όπλο τους τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η αιχμηρή ανάρτηση μιας Ελληνίδας που ζει και εργάζεται στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μιλάνο, έγινε viral. Η Μαρία Κόκκορη μοιράστηκε την εμπειρία της από την αποκλεισμένη πόλη της Ιταλίας που μπήκε πρώτη στην καραντίνα.

«Εδώ Μιλάνο!!! Ζούμε ακόμη, κινούμαστε, μιλάμε μεταξύ μας, δουλεύουμε», ξεκινά το μακροσκελές μήνυμά της. Δηλώνει ότι δεν υπάρχει αυτός ο πανικός στην Ιταλία, όπως λέγεται και ο κόσμος προσπαθεί με κάθε τρόπο να ακολουθεί τις οδηγίες και τους κανόνες που επιβλήθηκαν. Έτσι, θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κατάσταση.

«Εδώ δεν τραβάμε τα μαλλιά μας, δεν σχίζουμε τα ρούχα μας, δεν υπάρχει πανικός, κλαυθμός και οδυρμός. Το Μιλάνο είναι μια αξιοπρεπής και πολιτισμένη πόλη που αντιμετωπίζει μια κρίσιμη και πρωτόγνωρη κατάσταση με ψυχραιμία, με σκληρή δουλειά, με αισιοδοξία ακόμη και με χιούμορ», τονίζει η ίδια.

Αναφέρεται στην ενόχλησή της για τον πανικό και τον τρόπο που έχει εξαπλωθεί στην Ελλάδα.

«Μουσική υπόκρουση αγχωτική, οι λέξεις εφιάλτης, τρόμος, χαμένος έλεγχος, πανικός επαναλαμβάνονται μέχρι να σε τρομοκρατήσουν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η γυναίκα μιλά για το αυτονόητο: Ο πανικός και ο φόβος δεν είναι ποτέ καλοί σύμβουλοι.

«Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς από την καραντίνα!», καταλήγει στο μήνυμά της.

Δείτε ακόμη

«Μην κάνετε το ίδιο λάθος με εμάς»: Προειδοποιητικό κείμενο Ελληνίδας από την Ιταλία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις