Κοροναϊός Ελλάδα: «Τον Απρίλιο θα κλιμακωθεί η επιδημία» αναφέρει ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός Ελλάδα: «Τον Απρίλιο θα κλιμακωθεί η επιδημία» αναφέρει ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Κοροναϊός Ελλάδα: Ο Γ. Παναγιωτακόπουλος εξήγησε τι πήγε στραβά στην Ιταλία και η κατάσταση τέθηκε εκτός ελέγχου και τι πρέπει να κάνουμε στην Ελλάδα.

12.03.2020 | 12:05

Κοροναϊός ΕλλάδαΤον Απρίλιο αναμένεται να κλιμακωθεί ο κορονοϊός στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ Γιώργο Παναγιωτακόπουλο. «Ο Απρίλιος θα είναι σκληρός», είπε. Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησε ο αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ, Γ. Παναγιωτακόπουλος, σχετικά με τα κρούσματα Κορονοϊού στην Ελλάδα και τόνισε ότι τον επόμενο μήνα, τον Απρίλιο, αναμένεται η κορύφωση. Ο Γ. Παναγιωτακόπουλος εξήγησε τι πήγε στραβά στην Ιταλία και η κατάσταση τέθηκε εκτός ελέγχου και τι πρέπει να κάνουμε στην Ελλάδα.

«Αναμένεται με επιστημονικούς όρους τον Απρίλιο να κλιμακωθεί η επιδημία. Γι΄αυτό θα είναι σκληρός μήνας. Πρέπει να περάσουμε σε μία φάση άμβλυνσης, πρέπει να αμβλύνουμε το κύμα της επιδημίας ώστε να μπορέσει το σύστημα υγείας να ανταποκριθεί και να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες κυρίως από τις ευπαθείς ομάδες, αλλά και από τον πληθυσμό γενικότερα» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Πώς σχολίασε την κατάσταση στην Ιταλία

Αναφερόμενος στη Ιταλία, η οποία είναι σε γενική καραντίνα, και εξηγώντας τι μπορεί να συνέβη και αυξήθηκαν τόσο τα κρούσματα τόνισε ότι «υπάρχουν υποθέσεις» και έδωσε τρεις λόγους: «Πρώτον η Ιταλία έχει πολύ γερασμένο πληθυσμό, ο μέσος όρος ηλικίας είναι πολύ αυξημένος. Δεύτερον διεσπάρει (ο ιός) εντός των νοσοκομείων και άρα εντός των ευπαθών ομάδων, των νοσηλευομένων ασθενών και τρίτον στην Ιταλία η διασπορά δεν έγινε αντιληπτή εξαρχής», είπε.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ απαντώντας στο ερώτημα αν τα πραγματικά κρούσματα είναι περισσότερα υπογράμμισε για την Ελλάδα: «Υπάρχει λίστα με τα κρούσματα τα διαπιστωμένα. Στη λίστα μπαίνουν νέα ονόματα. Μπορεί τα εκτιμώμενα κρούσματα να είναι περισσότερα. Αλλά δεν έχει γίνει απόκρυψη κρουσμάτων σε καμία περίπτωση. Δεν είναι φονικό ο ιός. Φονική ήταν η ευλογιά».

Δείτε ακόμα

Covid 19: Πότε πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ΕΟΔΥ

Exit mobile version