Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έβρος στρατός: Απάτη σε βάρος επιχειρηματιών, στο όνομα της… Ελλάδας
ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος στρατός: Απάτη σε βάρος επιχειρηματιών, στο όνομα της… Ελλάδας

Έβρος στρατός: Με τον τρόπο που περιγράφηκε, ο αναζητούμενος δράστης, κατάφερε να αποσπάσει από τους τρεις επιχειρηματίες συνολικά το χρηματικό ποσό των 20.920 ευρώ.

Έβρος στρατός: Ο στρατός και η Αστυνομία δίνουν τιτάνια μάχη στον Έβρο να αντιμετωπίσουν την ασύμμετρη απειλή από την Τουρκία μέσω των μεταναστών και κάποιοι εκμεταλλεύονται τις δύσκολες συνθήκες για να θησαυρίζουν!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στην Αλεξανδρούπολη, η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να ταυτοποιήσει έναν δράστη απάτης με θύματα επιχειρηματίες, από τους οποίους αποσπά χρήματα, εμφανιζόμενος ως γνωστός ιατρός, προκειμένου να κάνει… δωρεές στο στρατό σε καύσιμα και υλικά πολέμου! Το κόλπο το οποίο μετέρχεται ο “γιατρός” και οι συνεργοί του, δεν είναι νέο, αλλά από δράστες οι οποίοι έχουν παρελθόν σε παρόμοιες απάτες έχει προσαρμοστεί το “σενάριο” στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία για να προφυλάξει και άλλους επιχειρηματίες έως ότου τον ταυτοποιήσει, “ο δράστης, προσποιούμενος γιατρό της πόλης και χρησιμοποιώντας το πρόσχημα αγοράς προϊόντων (καύσιμα και στρατιωτικά είδη) για υποτιθέμενη δωρεά στο στρατό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τρεις ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Κατά τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες”, συνεχίζει η Αστυνομία “ο δράστης προφασίστηκε ότι κατέθεσε εκ παραδρομής πολύ μεγαλύτερο χρηματικό ποσό από αυτό, που απαιτούνταν για την αγορά των προϊόντων, αποστέλλοντας ταυτόχρονα στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής, ανάλογες αποδείξεις τραπεζικών καταθέσεων, ενώ παράλληλα τους ζήτησε να του επιστρέψουν τις υποτιθέμενες χρηματικές διαφορές με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό”.

Πάνω από 20.000 ευρώ ως τώρα η λεία του

Με τον τρόπο που περιγράφηκε, ο αναζητούμενος δράστης, κατάφερε να αποσπάσει από τους τρεις επιχειρηματίες συνολικά το χρηματικό ποσό των 20.920 ευρώ. Οι έρευνες, καταλήγει η Αστυνομία, βρίσκονται σε εξέλιξη για την ταυτοποίηση του άγνωστου, μέχρι στιγμής, δράστη, ο οποίος μέσα σε ένα 24ωρο, εξαπάτησε τρεις επιχειρηματίες στην Αλεξανδρούπολη. Υπενθυμίζεται ότι άγνωστοι έχουν επιχειρήσει να εκμεταλλευτούν και το άλλο φλέγον για την ελληνική κοινωνία θέμα του κορονοϊού.

Η Alphafreepress, έχει δημοσιεύσει εκτενές ρεπορτάζ με τις απόπειρες κάποιων να εμφανιστούν σε σπίτια πολιτών ως δήθεν μέλη αντιπροσωπειών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας η του Υπουργείου Υγείας. Επιχείρησαν να μπουν σε σπίτια με την πρόφαση ότι είναι… απεσταλμένοι των δύο αυτών φορέων για να ενημερώσουν για τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Το Αρχηγείο της Αστυνομίας, με ανακοίνωση που έχει εκδώσει, έχει αναφέρει ότι μετά από επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας, προκύπτει ότι σε καμία περίπτωση αυτό και ο Ε.Ο.Δ.Υ δεν στέλνουν στα σπίτια υπαλλήλους τους για συμβουλές.

Οπότε, κατέληγε, όποια απόπειρα αγνώστων αναφέρει αυτή την αιτιολογία, να γνωρίζουν οι πολίτες ότι θα πρόκειται για απόπειρα απάτης με σκοπό να κλέψουν μετρητά και άλλα αντικείμενα αξίας από τα σπίτια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις