Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορωνοϊός – γιαγιά: 103 ετών πήρε… εξιτήριο μετά από μέρες στην εντατική
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός – γιαγιά: 103 ετών πήρε… εξιτήριο μετά από μέρες στην εντατική

Κορωνοϊός - γιαγιά: «Της άρεσαν τα κομπλιμέντα. Όποτε της έλεγα ότι είναι όμορφη χαμογελούσε και μου έγνεφε καταφατικά», είπε η προϊσταμένη της πτέρυγας όπου νοσηλευόταν.

Κορωνοϊός – γιαγιά: Επί έξι ολόκληρες μέρες έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή μια γιαγιά 103 ετών που είχε μολυνθεί από τον φονικό κορωνοϊό στην Ουχάν της Κίνας και τελικά τα κατάφερε και μάλιστα χθες το απόγευμα πήρε εξιτήριο. Η Ζανγκ Γκουανγκφέν είναι πλέον η γηραιότερη ασθενής που νόσησε από τον κορωνοϊό και ανέρρωσε στην Κϊνα, αφού έσπασε το ρεκόρ του προηγούμενου κατόχου, ηλικίας 101 ετών και μιας 93χρονης, που πήρε εξιτήριο στα τέλη Φεβρουαρίου.

Η γιαγιά Ζανγκ αποθεραπεύτηκε σε διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας «επειδή δεν αντιμετώπιζε πολλά προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας», είπε ο γιατρός της, Ζενγκ Γιουλάν. Είχε διαγνωστεί με τον κορωνοϊο την 1η Μαρτίου στο νοσοκομείο Liyuan της Ουχάν και όταν τελικά διακομίστηκε εκεί ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και μόλις που κατάφερνε να επικοινωνήσει με το νοσηλευτικό προσωπικό. Οι νοσοκόμες εναλλάσσονταν σε βάρδιες για να την ταϊζουν με το κουτάλι και να της αλλάζουν πάνες και με την κατάλληλη διατροφή και τη διαρκή φροντίδα 24 ώρες το 24ωρο άρχισε σταδιακά να αναρρώνει. «Της άρεσαν τα κομπλιμέντα. Όποτε της έλεγα ότι είναι όμορφη χαμογελούσε και μου έγνεφε καταφατικά», είπε η προϊσταμένη της πτέρυγας όπου νοσηλευόταν.

Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που νοσηλευτές συνοδεύουν τη γιαγιά κατά την αποχώρησή της από το νοσοκομείο.

Δείτε ακόμη

“Μη γελάτε με τον ιό”: Ο Δεκάλογος Κατά του Κορωνοϊού – Από Έλληνα καθηγητή του ΜΙΤ

Covid 19: Τι κάνω αν πιστεύω πως έχω προσβληθεί

Βίντεο σοκ: Επιβάτης Μετρό έγλειφε τα χέρια του και τα σκούπιζε στη χειρολαβή

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις