Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πρoσφυγόπουλα Γερμανία: Το Βερολίνο θα δεχθεί 80 – 100 προσφυγόπουλα
ΚΟΣΜΟΣ

Πρoσφυγόπουλα Γερμανία: Το Βερολίνο θα δεχθεί 80 – 100 προσφυγόπουλα

Πρoσφυγόπουλα Γερμανία: Υπενθυμίζεται πως ένα μήνα πριν, πάνω από 40 γερμανικές πόλεις και τρία κρατίδια είχαν εκφράσει την πρόθεση να δεχτούν προσφυγόπουλα. 

Πρoσφυγόπουλα Γερμανία: Η πόλη του Βερολίνου θα δεχθεί 80 με 100 παιδιά από τους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών του ομόσπονδου κρατιδίου του Βερολίνου Αντρέας Γκάιζελ μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό RTL. Όταν ρωτήθηκε πότε τα παιδιά ενδέχεται να φτάσουν στο Βερολίνο, ο Γκάιζελ απάντησε: «Εξαρτάται από το πόσο γρήγορα η γερμανική κυβέρνηση θα εφαρμόσει την απόφαση αυτή. Πιστεύω το συντομότερο δυνατό». Υπενθυμίζεται πως ένα μήνα πριν, πάνω από 40 γερμανικές πόλεις και τρία κρατίδια είχαν εκφράσει την πρόθεση να δεχτούν προσφυγόπουλα.

Το πράσινο φως θα έπρεπε όμως να το δώσει η γερμανική κυβέρνηση. Σχετική πρόταση που κατέθεσαν οι Πράσινοι και το κόμμα Η Αριστερά στη γερμανική βουλή τέλη Ιανουαρίου απορρίφθηκε με τις ψήφους των Χριστιανοδημοκρατών, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελευθέρων και του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία ( AfD). Η γερμανική κυβέρνηση, παρόλα αυτά, συμφώνησε την περασμένη Κυριακή να δεχθεί στη χώρα 1.000 με 1.500 παιδιά από τους προσφυγικούς καταυλισμούς που βρίσκονται στα νησιά της Ελλάδας, τα οποία είναι άρρωστα, ασυνόδευτα ή κάτω των 14 ετών.

Δείτε ακόμα

Ικανοποιημένοι οι Έλληνες για τα μέτρα στον Έβρο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις