Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ολλανδός πρωθυπουργός – κορονοϊός: Η εντολή που έδωσε και αμέσως… παράκουσε
ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδός πρωθυπουργός – κορονοϊός: Η εντολή που έδωσε και αμέσως… παράκουσε

Ολλανδός πρωθυπουργός - κορονοϊός: «Συγγνώμη, συγγνώμη δεν επιτρέπεται» είπε.

Ολλανδός πρωθυπουργός – κορονοϊός: Στην Ολλανδία έχουν αναφερθεί 321 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού. Γι΄αυτό ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε βγήκε ζωντανά στην τηλεόραση για να προτρέψει τα 17 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στη χώρα να μην κάνουν χειραψία ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση της επιδημίας. «Από εδώ και πέρα σταματήστε τις χειραψίες. Μπορείτε να χτυπάτε πόδια ή αγκώνες, ό,τι μπορείτε να σκεφτείτε (…) αλλά από σήμερα σταματήστε τις χειραψίες» δήλωσε ο Ρούτε.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Μαρκ Ρούτε έκανε ενθουσιωδώς χειραψία με τον Γιάαπ φαν Ντίζελ, επικεφαλής του Ολλανδικού Κέντρου Ελέγχου Μολυσματικών Ασθενειών. Όταν ο φαν Ντίζελ που επεσήμανε το λάθος του ο Ρούτε κοκκάλωσε. «Συγγνώμη, συγγνώμη! Όχι, αυτό δεν επιτρέπεται! Ας το ξανακάνουμε» είπε προτού αρχίσει να γελά.

Κορονοϊός Ολλανδία: Τα κρούσματα της χώρας

Η Ολλανδία ανακοίνωσε 60 νέα κρούσματα, όλοι μέλη μιας ομάδας 900 Ολλανδών σπουδαστών που επέστρεψε από ταξίδι για σκι στη βόρεια Ιταλία. Επρόκειτο για φοιτητές της αδελφότητας Vindicat, των οποίων το ταξίδι δεν παραβίασε τις οδηγίες των ολλανδικών υγειονομικών αρχών. Οι σπουδαστές επέστρεψαν στην πατρίδα τους με αυτοκινητοπομπή 14 λεωφορείων εν μέσω ανησυχίας από τους πολίτες αλλά και από βουλευτές.

Οι οδηγίες για τους σπουδαστές αναφέρουν ότι θα πρέπει να «απέχουν από κοινωνικές επαφές» αν εμφανίσουν συμπτώματα κρυολογήματος και να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό και να επικοινωνήσουν με τον γιατρό που τους παρακολουθεί αν εμφανίσουν συμπτώματα γρίπης. Χθες ανακοινώθηκε ο πρώτος θάνατος από τον Covid-19 στη χώρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις