Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορονοϊός Κίνα: Ανασύρθηκαν ζωντανοί μετά από 52 ώρες στα ερείπια του ξενοδοχείου
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Κίνα: Ανασύρθηκαν ζωντανοί μετά από 52 ώρες στα ερείπια του ξενοδοχείου

Κορονοϊός Κίνα: Το ξενοδοχείο χρησιμοποιείτο για την απομόνωση ατόμων που είχαν εκτεθεί στο νέο κορωνοϊό και την ώρα της κατάρρευσής του βρίσκονταν μέσα συνολικά 71 άνθρωποι.

Κορονοϊός Κίνα: Ένα δεκάχρονο αγόρι κι η μητέρα του ανασύρθηκαν ζωντανοί 52 ώρες αφότου εγκλωβίστηκαν στα ερείπια του ξενοδοχείου που κατέρρευσε στην Κίνα και το οποίο χρησιμοποιούνταν για καραντίνα λόγω του κορωνοϊού. Βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα τα σωστικά συνεργεία δείχνουν το παιδί και τη μητέρα του να ανασύρονται από τα ερείπια του πενταώροφου ξενοδοχείου Xinjia στην πόλη Κουανγκτσόου (πρώην Καντόνα) της επαρχίας Φουτζιάν στην Κίνα, που κατέρρευσε το Σάββατο με αποτέλεσμα να χάσουν τις ζωές τους 20 άνθρωποι.

Η γυναίκα και το αγόρι εντοπίστηκαν τη νύχτα της Δευτέρας και απεγκλωβίστηκαν περίπου τα μεσάνυχτα μετά από τρεις ώρες εντατικών προσπαθειών από τους διασώστες. Το ξενοδοχείο χρησιμοποιείτο για την απομόνωση ατόμων που είχαν εκτεθεί στο νέο κορωνοϊό και την ώρα της κατάρρευσής του βρίσκονταν μέσα συνολικά 71 άνθρωποι. Είχε ανοικοδομηθεί παράνομα αρκετές φορές, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος, σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua

Κορονοϊός Κίνα: «Η επιδημία στην Ουχάν έχει πρακτικά τεθεί υπό έλεγχο»

Η επιδημία του νέου κορονοϊού «έχει πρακτικά τεθεί υπό έλεγχο», σημείωσε σήμερα ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, μιλώντας από την «καρδιά» της επιδημίας της Covid-19 στην Κίνα, την πόλη Ουχάν, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που μετέδωσε το Xinhua. «Τα πρώτα αποτελέσματα εξασφαλίστηκαν με την σταθεροποίηση της κατάστασης και την αντιστροφή της τάσης στην Ουχάν και την Χουμπέι», την επαρχία της οποίας πρωτεύουσα είναι η Ουχάν, όπου περίπου 56 εκατομμύρια κάτοικοι τέθηκαν σε καραντίνα στα τέλη Ιανουαρίου, δήλωσε ο Σι, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Η επίσκεψή του στην πόλη αυτή έγινε μετά την ανακοίνωση επίσης σήμερα από το υπουργείο Υγείας ενθαρρυντικών στοιχείων για την Κίνα, όπου μόνον 19 νέα κρούσματα αναφέρθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες. Η θεαματική αυτή πτώση σε σχέση με τα εκατοντάδες κρούσματα που ανακοινώνονταν καθημερινά τον Φεβρουάριο δείχνει ότι τα δραστικά μέτρα καραντίνας που ελήφθησαν είχαν αποτέλεσμα.

Ο Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος φορούσε μάσκα, έφτασε σήμερα το πρωί στην Ουχάν, στη συνέχεια μετέβη «αμέσως μετά την αποβίβασή του από το αεροπλάνο» στο νοσοκομείο της Χουοσενσάν, αυτό που κατασκευάστηκε σε 10 μέρες από έναν στρατό εργατών, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV. Στη συνέχεια συνομίλησε -από απόσταση- με ασθενείς και με μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το CCTV. Ο πρόεδρος Σι μετέβη επίσης σε συνοικία στην Ουχάν για να μιλήσει με κατοίκους που βρίσκονται σε καραντίνα και αξιωματούχους που είναι επιφορτισμένοι με την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης.

Ο νέος κοροναϊός εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην Ουχάν, προτού επεκταθεί σε όλη τη χώρα και μετά στο εξωτερικό. Περισσότεροι από 110.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί στον κόσμο, εκ των οποίων 4.000 έχουν καταλήξει, στην πλειονότητά τους στην Κίνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις