Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λύκαινα καρφώθηκε σε κάγκελα: Σε καλύτερη κατάσταση η υγεία της «Ελισάβετ»
ΕΛΛΑΔΑ

Λύκαινα καρφώθηκε σε κάγκελα: Σε καλύτερη κατάσταση η υγεία της «Ελισάβετ»

Λύκαινα καρφώθηκε σε κάγκελα: Σύμφωνα με τον επιστημονικό υπεύθυνο του Αρκτούρου Αλέξανδρο Καραμανλίδη, η λύκαινα, ονομάστηκε «Ελισάβετ».

Λύκαινα καρφώθηκε σε κάγκελα: Ικανοποιητικά εξελίσσεται η πορεία υγείας της λύκαινας που είχε βρεθεί καρφωμένη, στις 19/02, σε καγκελόπορτα σπιτιού, στο χωριό Καστανάς, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Κλιμάκιο του Αρκτούρου είχε μεταβεί στην περιοχή. Συγκεκριμένα, αφού νάρκωσε το ζώο, το απεγκλώβισε και το μετέφερε στο κτηνιατρείο της οργάνωσης, στον Αετό Φλώρινας, όπου και αναρρώνει. Σύμφωνα με τον επιστημονικό υπεύθυνο του Αρκτούρου Αλέξανδρο Καραμανλίδη, η λύκαινα, ονομάστηκε «Ελισάβετ».

Mάλιστα, είναι περίπου 7 χρονών και είναι πολύ καλύτερα στην υγεία της. Βρίσκεται σε περιορισμένο χώρο προς το παρόν, όμως έχει ανακτήσει την όρεξή της για φαγητό και βαδίζει κανονικά, δείχνοντας ότι ο τραυματισμός της δεν προκάλεσε κάποιο επιπλέον πρόβλημα. Σε λίγες εβδομάδες, όταν ολοκληρωθεί η φαρμακευτική της αγωγή, θα επανενταχθεί στο φυσικό περιβάλλον. «Θα την απελευθερώσουμε, αφού πρώτα της τοποθετήσουμε ειδικό κολάρο παρακολούθησης για να γνωρίζουμε, μέχρι κάποιο χρονικό διάστημα, τις κινήσεις της», διευκρίνισε ο κ. Καραμανλίδης.

Δείτε ακόμα

Ο απεγκλωβισμός της «Ελισάβετ» που καρφώθηκε σε καγκελόπορτα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις