Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μαρινάκης κορωνοϊός: Θετικός στον ιό – Η ανάρτηση στο Facebook
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μαρινάκης κορωνοϊός: Θετικός στον ιό – Η ανάρτηση στο Facebook

Μαρινάκης κορωνοϊός: Ο γνωστός επιχειρηματίας συνιστά οι ασθενείς να πειθαρχούν στις οδηγίες των γιατρών.

Μαρινάκης κορωνοϊός: Με κορωνοϊό διεγνώσθη, όπως ενημέρωσε ο ίδιος, ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναφέρει: «Ο γνωστός ιός με «επισκέφθηκε» και θεώρησα υποχρέωσή μου να το δημοσιοποίησω. Νιώθω καλά καθώς λαμβάνω όλα τα απαραίτητα μέτρα και πειθαρχώ στις οδηγίες των γιατρών και το ίδιο συνσιστώ στους συμπολίτες μου. Περαστικά σε όλους μας».

Ο νέος κοροναϊός ονομάζεται 2019–nCoV και αποτελεί ένα καινούργιο στέλεχος κοροναϊού, που δεν είχε ανιχνευθεί πριν από την πρόσφατη επιδημία στην περιοχή Wuhan στην Κίνα, το Δεκέμβριο του 2019. Ο 2019–nCoV ανήκει στην ίδια οικογένεια ιών όπως ο ιός που προκαλεί Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS-nCoV), αλλά δεν είναι ο ίδιος ιός.

Κορωνοϊός συμπτώματα

Εάν ένα άτομο μολυνθεί από τον ιό, μπορεί να εμφανίσει συμπτώματα τα οποία ποικίλλουν από ήπια, όπως αυτά του κοινού κρυολογήματος, έως και πολύ σοβαρά. Όπως και με τις άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις, η λοίμωξη από τον νέο κοροναϊό 2019–nCoV μπορεί να προκαλέσει ήπια συμπτώματα, όπως:Καταρροή

  • Πονόλαιμο
  • Πυρετό
  • Βήχα

Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν σοβαρές εκδηλώσεις, όπως:

  • Πνευμονία
  • Δυσκολία στην αναπνοή

Σπάνια, μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο. Ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα (όπως σακχαρώδη διαβήτη και καρδιαγγειακά νοσήματα) είναι περισσότερο ευάλωτοι στην εμφάνιση σοβαρής νόσου.

Δείτε ακόμα

Αναστέλλονται σχολικοί αγώνες και προγράμματα κολύμβησης στην Ελλάδα λόγω του ιού

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις