Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν ΕΕ: Αυστηρό μήνυμα από την Κομισιόν στον Τούρκο πρόεδρο
ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Ερντογάν ΕΕ: Αυστηρό μήνυμα από την Κομισιόν στον Τούρκο πρόεδρο

Ερντογάν ΕΕ: Αυστηρό μήνυμα λίγο πριν περάσει ο Τούρκος πρόεδρος την «πόρτα» της ΕΕ.

Ερντογάν ΕΕ: Ηχηρό μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν σχετικά με την κατάσταση στον Έβρο στέλνει η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, λίγες ώρες προτού τον υποδεχθεί στις Βρυξέλλες. Η Γερμανίδα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση της Άγκυρας θα πρέπει να μετακινήσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από τα σύνορα με την Ελλάδα στον Έβρο.

«Η εξεύρεση λύσης για την υπάρχουσα κατάσταση, θα απαιτήσει ανακούφιση της πίεσης στα σύνορα», δήλωσε κατά τη διάρκεια σύσκεψης. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε επίσης πως για την διασφάλιση του δικαιώματος ασύλου, χρειάζεται άμεση «υποστήριξη τόσο προς την Τουρκία όσο και προς την Ελλάδα. Επιπλέον, είναι αναγκαία και η μεταφορά στην ηπειρωτική Ευρώπη των ανθρώπων – ιδιαίτερα των ανηλίκων – που έχουν φθάσει στα ελληνικά νησιά».

Ερντογάν ΕΕ: Τα θέματα που θα συζητηθούν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να έχει το βράδυ στις Βρυξέλλες συνομιλίες όσον αφορά το ζήτημα των μεταναστών και των προσφύγων με την ηγεσία της ΕΕ. Ο Ερντογάν ανήγγειλε χθες ότι θα κάνει «μια συνάντηση αύριο στο Βέλγιο» με την ηγεσία ΕΕ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του που αναμεταδιδόταν απευθείας από την τουρκική κρατική τηλεόραση. Πρόσθεσε πως αναμένει να «επιστρέψει από το Βέλγιο με διαφορετικά αποτελέσματα».

Στις Βρυξέλλες, ανακοινώθηκε ότι ο Ερντογάν θα συναντηθεί στις 18:00 [τοπική ώρα· 19:00 ώρα Ελλάδας] με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Θα συζητήσουν κυρίως για «τα προβλήματα της μετανάστευσης, της ασφάλειας, της σταθερότητας στην περιφέρεια και της κρίσης στη Συρία», ανέφερε μέσω Twitter εκπρόσωπος του Μισέλ.

Έβρος τώρα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις