Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λαθρεμπόριο τσιγάρων: Ένα τροχαίο “ξεσκέπασε” μεγάλο κύκλωμα
ΕΛΛΑΔΑ

Λαθρεμπόριο τσιγάρων: Ένα τροχαίο “ξεσκέπασε” μεγάλο κύκλωμα

Λαθρεμπόριο τσιγάρων: Περισσότερα από 124.000 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων κατάσχεσαν αστυνομικοί του τμήματος προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Λαθρεμπόριο τσιγάρων: Ένα τροχαίο- “φάντασμα” που σημειώθηκε στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας με ανατροπή μεγάλου φορτηγού, αποκάλυψε στην Αστυνομία, μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων από κύκλωμα γειτονικής χώρας στην Ελλάδα!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που τελικά επελήφθησαν της υπόθεσης, μέτρησαν 124.000 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα, τα οποία προορίζονταν για την ελληνική αγορά λαθραίων τσιγάρων. Όμως, μπορεί το φορτίο να πέρασε στα χέρια της Αστυνομίας, αναζητούνται όμως ο οδηγός και ο συνοδηγός του ανατραπέντος φορτηγού, καθώς μετά το ατύχημα, έσπευσαν να εξαφανιστούν για να αποφύγουν τις συνέπειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πανομοιότυπη υπόθεση είχε απασχολήσει τις αρχές στη Βόρειο Ελλάδα και το 2011, όταν στην επαρχιακή οδό Ξάνθης-Εχίνου, είχε επίσης ανατραπεί φορτηγό, του οποίου ο οδηγός είχε εξαφανιστεί και στο εσωτερικό καταμετρήθηκαν τότε 127.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα. Για την τωρινή υπόθεση, σύμφωνα με την Αστυνομία, άνδρες του Τμήματος Τροχαίας Χαλκηδόνας, μετά από ειδοποίηση διερχόμενων οδηγών, έφθασαν στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, όπου εντόπισαν φορτηγό, που εξετράπη της πορείας του και ανετράπη επί του οδοστρώματος. Ενώ άρχισαν την έρευνα των συνθηκών του τροχαίου, ανοίγοντας τις πόρτες με δεδομένο ότι οι επιβαίνοντες είχαν εξαφανιστεί, είδαν ότι υπήρχε μεγάλη ποσότητα λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Μετά ειδοποιήθηκε η ασφάλεια

Έτσι ειδοποιήθηκε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Μετά από έρευνα  εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 249 κιβώτια τα οποία περιείχαν συνολικά 124.500 πακέτα τσιγάρα που στο σύνολό τους δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία καταβολής φόρου κατανάλωσης καπνού και λοιπών δασμών του Ελληνικού Δημοσίου.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και συνεχίζονται οι έρευνες για ταυτοποίηση των δραστών, καταλήγει η Αστυνομία, που σχετίζονται με την εν λόγω υπόθεση.

Στην Ξάνθη

Το προηγούμενο τροχαίο, που είχε αποκαλύψει επίσης λαθρεμπόριο τσιγάρων, που αποτελεί μία από τις μεγάλες πληγές της ελληνικής οικονομίας, όπως προαναφέρθηκε είχε συμβεί στο 11ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ξάνθης- Εχίνου. Και τότε, αστυνομικοί της Τροχαίας κλήθηκαν να επιληφθούν τροχαίου ατυχήματος, στο οποίο είχε ανατραπεί, επίσης, φορτηγό, που έφερε βουλγαρικές πινακίδες. Είχε διαπιστωθεί ότι με το φορτηγό μεταφέρονταν 117.946 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων. Το φορτηγό οδηγούσε 42χρονος Βούλγαρος, ο οποίος, επίσης έσπευσε να εξαφανιστεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις