Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Λέσβος: Πρώτο κρούσμα στο νησί – Μητέρα δύο παιδιών από το Πλωμάρι
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Λέσβος: Πρώτο κρούσμα στο νησί – Μητέρα δύο παιδιών από το Πλωμάρι

Κορονοϊός Λέσβος: Είναι άγνωστο αν η γυναίκα θα παραμείνει στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ή αν θα σταλεί σε κάποιο από τα νοσοκομεία αναφοράς εκτός νησιού. 

Κορονοϊός Λέσβος: Πρώτο κρούσμα κοροναϊού στη Λέσβο. Πρόκειται για μια γυναίκα από την περιοχή του Πλωμαρίου μητέρα δύο παιδιών και εργαζόμενη σε επιχείρηση της περιοχής. Έγκυρες πληροφορίες από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης αναφέρουν ότι επιβεβαιώθηκε το κρούσμα από το Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα. Οι  ανακοινώσεις θα γίνουν από το Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας μαζί με τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Η γυναίκα , σύμφωνα με το Lesvosnews.net παραμένει σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου Μυτιλήνης. Είναι άγνωστο αν η γυναίκα θα παραμείνει στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ή αν θα σταλεί σε κάποιο από τα νοσοκομεία αναφοράς εκτός νησιού.

Υπάρχει βέβαια και ένα τεράστιο θέμα : τι θα γίνει στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης αν υπάρξουν επιπλέον κρούσματα καθώς θα είναι δύσκολο το νοσοκομείο με τις υπάρχουσες δομές να φιλοξενήσει πάνω από 6 περιστατικά.  Η γυναίκα  – όπως είχε αναφέρει χθες η ΕΡΤ Αιγαίου – είχε επιστρέψει στα τέλη Φεβρουαρίου από εκδρομή στους Άγιους Τόπους και τις τελευταίες ημέρες είχε συμπτώματα γρίπης. Επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ, γιατροί του οποίου της συνέστησαν άμεσα να επισκεφτεί το νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Κορονοϊός Λέσβος: Άμεσα μέτρα ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

Αξίζει να τονιστεί ότι  στην περιοχή διαμονής της γυναίκας έγιναν χθες απολυμάνσεις σε κάθε χώρο που είχε επαφή (ακόμη και στο χώρο της εργασίας της όπως αναφέρουν οι πληροφορίες) ενώ έχουν δοθεί ειδικές οδηγίες σε όλα τα άτομα με τα οποία έχει έρθει σε επαφή (οικογένεια και εργασιακό περιβάλλον). Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση ζητάει από το Δήμο Μυτιλήνης να λάβει μέτρα για τον κοροναϊό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις